Musik

Taylor Swift beskyldt for tykfobi: Nu fjerner hun scene fra musikvideo

Line Lei Mohrsen Jensen 28. oktober 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Scanpix
Det er bestemt ikke alle, der har været lige begejstret for popdronningens nye musikvideo til nummeret "Anti-Heros".

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

For en uge siden landede det splinternye album "Midnights" fra popdronningen Taylor Swift.

Albummet satte lynhurtigt rekord på Spotify, men trods de mange afspilninger er det dog ikke alle, der har været lige begejstret for udgivelsen af de nye numre og musikvideoer.

Musikvideoen til nummeret "Anti-Hero" har nemlig affødt massiv kritik, og det har nu resulteret i, at sangfuglen har klippet den om. Det skriver Deadline.

Nærmere bestemt er kritikken gået på en konkret scene, hvor Taylor Swift træder op på en vægt, som viser ordet "fed".

Her bliver popdronningen nemlig anklaget for at "fatshame", selv om klippet angiveligt er et udtryk for popdronningens tidligere egen kamp mod negativ kropsbillede og spiseforstyrrelse.

– Taylor Swifts musikvideo, hvor hun ser ned på vægten, og der står ‘fed’, er en dårlig måde at beskrive hendes kamp med sit kropsbillede. Overvægtige mennesker har ikke brug for endnu en gang at få at vide, at alles værste mareridt er at se ud som os, lyder det blandt andet fra en bruger på Twitter.

– At have en spiseforstyrrelse er ingen undskyldning for fatphobia. Det er ikke svært at sige: ‘Jeg kæmper med mit kropsbillede i dag’, i stedet for at sige: ‘Jeg er et fedt, ulækkert svin', lyder det videre.

Men ikke alle er enige. Her fortæller en TikToker, at hun ikke ser scenen som tykfobisk, men mere som en ærlig scene, der italesætter Taylor Swifts egen kamp mod spiseforstyrrelser:

"Jeg synes ikke, at det er problematisk, at hun italesætter i hendes egen video, hvordan hendes spiseforstyrrelse taler til hende," lyder det fra TikTokeren og fortsætter:

"Bare fordi hun ikke er en tyk person, der bliver udsat for systemisk tykfobi, betyder det ikke, at systemisk tykfobi ikke også har forgiftet hendes hjerne. Jeg mener, at hun har lige så meget ret til at fortælle, hvordan hendes spiseforstyrrelse ser ud."

Artiklen blev første gang bragt på SH.dk. Dette er en redigeret version.

Læs mere om

MestLæste