Musik

Spotify Wrapped: Denne kunstner lyttede danskerne mest til i 2021

Af Josephine Sjelhøj 1. december 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Canva
Har du også ventet spændt på at se din Spotify Wrapped for 2021? Nu skal du ikke vente længere. Spotify har nemlig netop afsløret, hvilke kunstnere danskerne har lyttet mest til i 2021, og listen kommer med noget af en overraskelse.

2021 er snart et overstået kapitel, og traditionen tro betyder det naturligvis, at vi kan få en oversigt over, hvilken musik, vi har lyttet mest til i det forgange år.

Hvis ikke de utallige Insta-stories i dit feed havde afsløret det, så er årets Spotify Wrapped netop blevet offentliggjort. Men hvem har vi egentlig lyttet allermest til i 2021? Svaret overrasker måske…

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Tjek listen ud her, og find ud af, om DIN yndlingskunstner er blandt danskernes favoritter.

De 10 mest streamede artister i Danmark i 2021:

1. Gilli

2. Branco

3. Justin Bieber

4. KESI

5. Ed Sheeran

6. The Weeknd

7. Benny Jamz

8. Drake

9. Artigeardit

10. Kanye West

Hvor er kvinderne?

Når vi tænker tilbage på 2021, er artister som Tessa, Jada og Drew Sycamore nogle af de første, vi tænker på. Men når vi ser på listen over de mest streamede artister i Danmark i 2021, er der én ting, der mangler: Kvinderne.

Den manglende opbakning til kvindelige kunstnere i Danmark har tidligere været en stor diskussion i musikbranchen. Skuffelsen er derfor stor, når man ser, at der slet ikke er én eneste kvinde på listen over de mest streamede artister i Danmark.

Det betyder dog ikke, at de 10 mandlige artister på årets Spotify Wrapped ikke fortjener deres plads på listen. Gilli og Branco indtager på imponerende vis igen i år de øverste pladser på listen, mens superstjerner såsom Justin Bieber og Ed Sheeran også har fyldt på danskernes Spotify-playlister.

Olivia Rodrigos rekordår

Selvom listerne godt kunne bruge flere kvinder, så er der én særlig stjerne, der har sneget sig ind flere steder. Det kan ikke komme som en overraskelse, at Spotify-brugerne har været helt vilde med Olivia Rodrigo i 2021.

Superstjernen startede året ud med at slå alle musikrekorder med sit monsterhit ’drivers license’, som nu er blevet kåret til den mest streamede sang i verden.

Men det er ikke den eneste hæder, Olivia modtager. Singlen ’good 4 u’ indtager nemlig en 4. plads på den prestigefyldte liste, mens debutalbummet ’SOUR’ er det mest streamede album, globalt, i 2021.

Samtidig er Taylor Swift, som bliver ved med at forkæle os med genindspilninger af gamle favoritter, også den anden mest streamede artist i hele verden. Sejt!

MestLæste