EM 2021: Her er de mest mindeværdige fodboldsange gennem tiden
Musik

Fodbold: Her er de mest mindeværdige fodboldsange gennem tiden

Af Josephine Sjelhøj 4. juni 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Alphabeat har netop udgivet dette års EM-sang, som skal støtte det danske herrelandshold i deres jagt på guldet. Hør den – og alle de andre mindeværdige fodboldsange – lige her.

Kan du også skråle med, når Dodo and the Dodos synger, ”vi er røøøøde, vi er hviiiide”? Så er du bestemt ikke den eneste.

Danmarks deltagelse ved EM og VM er altid markeret med en mindeværdig fodboldsang, der bringer os alle endnu tættere sammen i håbet om sejren.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

EM 2020 blev desværre udskudt et år på grund af corona, men det betyder kun, at vi er endnu mere klar til at heppe og synge, når herrelandsholdet får lov til at spille på hjemmebane til den længe ventede turnering.

I anledning af EM har vi derfor samlet nogle af de mest mindeværdige fodboldsange gennem tiden.

Dodo and the Dodos – Re-Sepp-Ten (1986)

En af de mest ikoniske fodboldsange i historien er uden tvivl ’Re-Sepp-Ten’ fra Dodo and the Dodos, som alle sandsynligvis kender, uanset om man er fodboldfan eller ej. Sangen blev skrevet i anledning af VM i 1986 i Mexico ved hjælp af input fra Ekstra Bladets læsere, som kom med deres bedste bud på, hvad en fodboldtekst skulle indeholde. Sangen har som den eneste været den officielle slagsang ved hele to slutrunder. Den blev nemlig brugt igen under Danmarks store EM-sejr i 1992 i Sverige, og den er sidenhen blevet en fast del af fansenes sang-repertoire, når de danske spillere tager den rød-hvide trøje på.

Rocazino – En For Alle (1988)

I 1988 var det Rocazino og landsholdslegenden Frank Arnesen, der stod bag vokalerne til sangen, ’En For Alle’. Den populære slagsang blev skabt i forbindelse med Danmarks deltagelse ved EM i Tyskland, der mildest sagt ikke var særlig succesfuld. Alligevel er dette en af de mest mindeværdige fodboldsange gennem tiden, som mange fans med glæde stadig synger med på.

LÆS OGSÅ: Ny musik: Drew Sycamore udgiver nyt album

Big Fat Snake – Big Boys In Red And White (1996)

Da Danmark deltog ved EM i England i 1996, var det Big Fat Snake, der fik lov til at lave den officielle slagsang. ’Big Boys In Red And White’ fik stor succes på den danske hitliste, hvor den fløj direkte ind på den øverste plads, mens herrelandsholdet klarede sig godt. Dog var det ikke nemt at skrive sangen, som blev kreeret i samarbejde med landsholdslegenden, Peter Schmeichel. Big Fat Snake har tidligere udtalt, at samarbejdet ikke gik helt optimalt, og at det ”blokerede” for en masse af deres ideer.

Søren Poppe og Sofie Lassen-Kahlke – Danmarks Drenge (2002)

I 2002 blev VM afholdt i Sydkorea og Japan, og ved denne slutrunde var det Søren Poppe fra Rollo & King og skuespilleren Sofie Lassen-Kahlke, der stod bag den officielle stadionhymne. Sangen hed ’Danmarks Drenge’, og den blev valgt på en hel særlig måde. Sangen var nemlig med til Fodboldens Melodi Grand Prix, hvor fem numre konkurrerede om at blive valgt som sommerens slagsang. ’Danmarks Drenge’ endte med at få hele 36 % af stemmerne, og var dermed den fællessang, der blev sunget med på i alle de danske hjem i start 00’erne.

Nephew – The Danish Way To Rock (2010)

Danmarks deltagelse ved VM-slutrunden i Sydafrika i 2010 blev markeret med ’The Danish Way To Rock’ af Nephew, som på bedste vis gav danskerne en perfekt slagsang at synge med på. Så selvom dette VM desværre ikke endte lykkeligt for herrelandsholdet, flød Nephews populære slagsang alligevel ud af højtalerne i alle danske hjem.

Nik & Jay - Vi Vandt I Dag (2012)

Nik & Jays bud på en slagsang blev afprøvet i forbindelse med EM i 2012, der blev afholdt i Ukraine og Polen. Sangen hedder ’Vi Vandt I Dag’, og i ægte Nik & Jay-stil den blev hurtigt en ørehænger blandt alle, der heppede på de danske fodboldstjerner. ’Vi Vandt I Dag’ blev en af de slagsange fra nyere tid, som vi stadig kan huske, selvom titlen desværre ikke gik i opfyldelse dengang. Måske bliver 2021 året, hvor vi endelig kan kalde os EM-vindere igen?

LÆS OGSÅ: Test: 31 år med ’The Simpsons’ - hvor godt kender du den ikoniske tegneserie?

Thomas Helmig – Hele Danmark Op At Stå (2018)

Med deres deltagelse ved VM i 2018, var det første gang siden 2012, at det danske herrelandshold deltog i en slutrunde, og dermed markerede det også enden på en lang tørke i produktionen af slagsange. Det blev Thomas Helmig, der endte med at lægge vokaler til den officielle stadionhymne, der fik titlen ’Hele Danmark Op At Stå’, som hyldede det danske fællesskab.

Alphabeat – Danmarks Dynamite (2021)

Når det danske herrelandshold i år skal spille EM på hjemmebane, bliver det naturligvis med en helt ny slagsang, der skal give fællesskabet et ordentligt boost. Det er Alphabeat, der står bag det nyeste track til samlingen, og bandet har fået lidt hjælp fra landsholdet under indspilningerne. Det er nemlig Kasper Schmeichel, Yussuf Poulsen og Pierre Emile-Højbjerg, der synger for, mens resten af holdet giver den gas som kor. Dermed er det første gang i mere end 30 år, at herrelandsholdet selv får lov til at synge et vers på en officiel slutrundesang.

Gulddreng – Helt Sikker (2021)

I anledning af Euro 2020 genopstår Gulddreng på magisk vis med sin helt egen uofficielle fodboldsang, der skal samle danskerne. Sangen hedder ’Helt Sikker’ og det er der selvfølgelig en helt særlig årsag til. Kunstneren er nemlig overbevist om, at Danmark vinder guld til sommer, og med sangen viser han, at han står bag landsholdet i den store slutrunde.

MestLæste