Elias
Musik

Elias om sin første kærlighed: "Jeg ville ønske, jeg ikke havde prøvet at ændre hende"

af Bonna Haagen Pedersen 7. februar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: PR
19-årige Elias Buch er aktuel med sin nye single "Imens Vi Unge", der handler om hans første kærlighed. Vi Unge har mødt den spirende sanger til en snak om musikken, fremtidsdrømme og kærligheden.

Hvordan startede din interesse for musik?

Den startede i det fritidshjem, som jeg gik i, da jeg var yngre. Her begyndte mange af mine venner at lege lidt rundt med musikken, og pludselig en dag blev jeg også fanget af det – og sådan startede det hele.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvor længe har du lavet musik?

Jeg er 19 år i dag, men jeg startede faktisk allerede, da jeg var omkring 12-13 år gammel. Så jeg har lavet musik i omkring syv år.

Hvad har været det sjoveste i din musikkarriere indtil videre?

Det sjoveste har uden tvivl været at udgive en sang for allerførste gang. Det var både sjovt og vildt på en og samme tid. Det skete den 29. april sidste år, og sangen hedder "Overtænker". Nu er jeg aktuel med helt ny musik, som jeg virkelig glæder mig til at dele med verden.

Hvad har været det mest udfordrende?

Når man udkommer med musik – og samtidig med det deler meget ud af sig selv på de sociale medier, så kan man desværre næsten ikke undgå at få hate-kommentarer. Det sværeste på den her rejse har derfor været ikke at lytte til de dumme og hadefulde kommentarer. Jeg forsøger dog hver dag at minde mig selv om ikke at tage mig af dem.

Hvad drømmer du om i forhold til musikken?

Først og fremmest drømmer jeg om at blive ved med at lave musik. Jeg synes, det er virkelig fedt at kunne udfolde sig på den måde, og så drømmer jeg selvfølgelig også om at blive anerkendt og respekteret for min musik.

Du er ordblind og har ADHD – hvordan har det fyldt i dit liv?

Det har fyldt en del – og jeg har haft det svært igennem årene. Da jeg var yngre skiftede jeg børnehave og skole mange gange, fordi jeg ikke lige passede ind. Men jeg ser helt klart for eksempel min ADHD som en styrke i dag.

Hvad har det betydet for dit musikalske arbejde?

Min ADHD har gjort, at jeg til tider har haft svært ved at fokusere på mere end en ting ad gangen, dog har diagnosen helt klart også givet mig mere blod på tanden og har hjulpet på min arbejdsmoral.

Når det kommer til min ordblindhed, så har jeg et virkelig godt hold bag mig og en masse skønne venner, der virkelig har været søde til at hjælpe mig i forhold til det med ordene.

Hvad er det vigtigste, du har lært om det, at have sin første forelskelse og sin første kæreste?

Jeg har lært rigtig mange ting, men jeg har mest af alt fundet ud af, hvor rart det er at have en person tæt på, som man kan snakke om alt med, og som er der for en 100 procent. Det er en kæmpe gave.

Er der noget, du gerne ville have gjort anderledes i forhold til den første kærlighed?

Hvis jeg kunne lave en ting om, så ville jeg ønske, at jeg ikke havde prøvet at ændre hende, men i stedet havde respekteret hende for, hvem hun var. På den måde har jeg lært rigtig meget om kærlighed og mig selv – og det er takket være min første kærlighed.

Hvad er din kærlighedsstatus nu?

Det vil jeg egentlig gerne holde for mig selv, så det vil jeg ikke afsløre i denne omgang.

MestLæste