Venner hører musik på café
Musik

Den her musik får dig til at spise mindre

Af Sisse Tvegaard Andersen 3. april 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Ny undersøgelse viser, at det faktisk er ret vigtigt, hvilken type musik der bliver spillet der, hvor du spiser.

Det er faktisk ikke helt ligegyldigt, om det er Justin Biebers seneste hit, et ukendt musiknummer eller slet ingenting, der kommer ud af højtalerne, når du er på restaurant eller café. Den rigtige type musik får dig nemlig til at købe mere mad og blive hængende længere. Det viser en undersøgelse fra firmaet Soundtrack Your Brand.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Musik, der gør dig frisk i skolen

Firmaet har undersøgt, hvordan fire forskellige typer af musik påvirkede salget af mad i en global fastfood-kæde: En playliste med både kendte og ukendte numre, der var tilpasset restaurantens ”brand”, en playliste kun med hits afspillet i en tilfældig rækkefølge, en playliste med Spotifys mest populære numre tilpasset restaurantens ”brand” og slet ingen musik.

Det viste sig, at hits i en tilfældig rækkefølge fik folk til at købe mindre og forlade restauranten hurtigere. Det bedste var at spille musik, der var tilpasset restaurantens ”brand”, og blande både populære og mere ukendte sange. Det fik især folk til at købe flere desserter og milkshakes, fordi de havde lyst til at hænge ud på restauranten i længere tid.

Tag testen: Hvilken fastfood-type er du?

Manden bag Soundtrack Your Brand, Ola Sars, siger til websitet Quartz, at en af grundene til, at folk ikke gider at høre tilfældige hits, når de spiser, er, at det er distraherende, når man lytter til noget, man kender godt.

Hvad kan du lide at høre, mens du spiser?

Musik er en af de ting, der kan gøre dig ekstra glad. Få flere tips til en gladere hverdag i galleriet her:

20tipstilengladerehverdag

Drop de negative tanker. Hvorfor ikke tænke på alle de gode ting ved dig selv i stedet for alle de dårlige?
Sig nej til de ting, du ikke har lyst til. Du bliver ikke glad af at gøre noget, du ikke har lyst til bare fordi, det gør andre glade.
Vær sammen med dem, der gør dig glad. Det kan være din veninde, kæreste, mor, tante, hund eller hvem det nu er, som du har det godt med.
Husk at være realistisk. Det er okay at drømme, men du må ikke skuffe dig selv med for store drømme.
Når du er alene hjemme, så gør det, du godt kan lide. Hyg dig med en sjov film, lav ansigtsmasker, læs en god bog, drik varm kakao og hvad du ellers kan finde på.
Husk, at det er okay at have dårlige dage. Ellers ville der jo ikke være noget ved de gode dage!
Læg mærke til folk, der smiler til dig på gaden.
Selv om lommepengene er små, så husk at købe noget engang imellem, som gør dig glad. Måske en bluse, du længe har ønsket dig.
Gør ting, der får dig til at grine. Se sjove film eller fjol med veninderne.
Piger tænker alt for meget på deres krop. Nyd din krop som den er. Ingen er perfekte!
Lad være med at sladre om andre. Det kan give dig dårlig samvittighed og få dig i dårligt humør.
Husk, at det er helt okay at gøre alle de "forbudte" ting engang imellem som at spise kage til aftensmad, spise to pizzaer på en dag og droppe alle grøntsagerne til aftensmaden.
Gør de ting, du godt kan lide. Hvem har sagt, at du skal ud på kedelige løbeture eller tilbringe en hel dag med din irriterende lillebror?
Lad vær med at bekymre dig om, at du ikke har haft en kæreste, ikke har prøvet at kysse eller haft sex. Hvad skal du nå? Din tid skal nok komme!
Lad være med at sammenligne dig med alle andre. Du fokuserer måske på alt det gode ved andre, men husker du også, at de også har fejl?
Sæt dig realistiske mål. Du kan hurtigt blive ked af det og skuffet, hvis du sætter dig mål, du aldrig kan nå.
Forkæl dig selv med massage, ansigtsbehandlinger, spabad, fodbad og brug en lækker creme til din krop hver dag.
Lyt til musik, der gør dig glad. En god idé er at have din telefon med dig overalt. Hvis du lytter til din yndlingsmusik, er det måske okay at vente på bussen i en halv time.
Dyrk motion. At cykle eller gå en tur tæller også. Du får mere energi og overskud af at dyrke motion.
Lad være med at gøre alting i sidste øjeblik. Du slapper mere af og bliver ikke så stresset, hvis du lader være med at udskyde alting til sidste øjeblik!