Mit liv

Her er musikken, der gør dig frisk i skolen

Af Oliver Kokholm Ungermann 17. september 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er du megatræt og udkørt sidst på dagen i skolen, efter den nye skolereform har gjort dagene længere? En undersøgelse har vist, at nogle sange kan hjælpe! Se den smarte playliste her.

Mangler du tit energi i de sidste timer i skolen? Så kan det være, du skal have lidt hjælp fra musikkens verden.

Læs også: Sådan overlever du de sidste timer i skolen

Spotify har nemlig oprettet en playliste, der består af sange, som skal give dig energi, når du er ved at falde ned af stolen af træthed. Sangene er valgt ud fra en undersøgelse af, hvad der bliver lyttet mest til i verden, hvad teksterne siger, og hvordan man følelsesmæssigt reagerer, når man hører musikken. Og det skal altså få dig i gang igen, så du er klar til de sidste timer på skemaet. Det skriver gaffa.dk.

Læs også: Derfor skal du træne om morgenen

Så får I muligheden for at spille lidt musik på jeres Smart Board i frikvarteret, kan det være, I skal prøve det af, og se om I alle bliver superfriske. Det ville da være lidt sejt!

Se playlisten herunder.Få flere gode råd til, hvordan du overlever en lang skoledag i galleriet herunder! Skal du prøve tricket?

Sådanoverleverdudesidstetimeriskolen

Det lyder åbenlyst, men vi kender alle til følelsen af, at man til sidst på dagen mister koncentrationen og har svært ved at følge med. Derfor kan det være en rigtig god idé at anstrenge sig endnu mere på at høre efter fra timens start i de sene timer – ikke kun fordi, du lærer mere, men fordi det faktisk føles mindre kedeligt end bare at sidde i sin egen verden og kigge på uret. Holder du fokus på, hvad læreren siger og skriver nogle noter, kommer tanken: ”Kan vi ikke bare få fri…” nemlig ikke lige så ofte, da du koncentrerer dig om noget andet. Og er du ikke koncentreret fra start, bliver det også meget sværere at følge med, som timen skrider fremad, og så bliver det bare endnu kedeligere.
En af de mest almindelige årsager til, at vi bliver trætte midt på dagen, er væskemangel. Får vi ikke drukket nok vand, bliver vi dehydreret, og så er det, at vi pludselig sidder og hænger i timen, og ikke forstår to ord af, hvad læreren prøver at fortælle os. Mister du koncentrationen til sidst på dagen, skal du drikke et par glas vand, og så vil det helt sikkert hjælpe dig!
Husker du at gå udenfor, hver gang I har en pause, hvor der er tid nok til at gøre det? Hvis ikke, skal du helt sikkert begynde på det. Frisk luft er supervigtigt for hjernen, din kropstemperatur og din koncentration, og sidder du i et klasseværelse hele dagen med dårlig luft, er der ikke noget at sige til, du bliver træt. Får I en pause på fem eller ti minutter i en af de sidste timer, er det bare med at gribe chancen og komme ud i luften og få kickstartet koncentrationen.
Er du tit sulten til sidst på dagen i skolen, er det uden tvivl en af årsagerne til, at du har svært ved at holde gejsten oppe i de sidste timer. Sult gør dig sløv, og når du er træt og sløv, er det sværere at koncentrere sig. Husk derfor at spise godt til frokost, og også gerne have en snack med til om eftermiddagen, så du ikke risikere at gå kold. Tit kan du også komme af med sulten ved at drikke et glas vand i stedet. Få tips til, hvilke snacks du kan tage med i skole her.
Det er slet ikke noget at sige til, hvis du synes, de sidste timer virker uoverskuelige – for det er altså også en gang imellem! Men prøv i stedet at fokusere på at tænke positive tanker, så du ikke går i baglås og gejler dig selv op til, at det bliver kedeligt, og du er træt. Mind i stedet dig selv om, at så snart timen er forbi, har du fri, og så kan du slappe af og gøre, hvad du vil, og hvis du gjort en god indsats og deltaget i timen, kan du gå derfra med god samvittighed.

MegetMere