Olivia Rodrigo
Musik

De her tre kvinder ligger øverst på verdens største hitliste

Af Julie Sofie Hauritz 25. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: @oliviarodrigo
Det er 11 år siden, at Billboards hitlistes toppladseringer blev domineret af kvindelige musikere. I denne uge skriver tre kvinder derfor musikhistorie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hver uge markerer Billboard Magazine 200 af ugens mest populære album – og i denne uge er ingen undtagelse.

Til forskel fra ugerne de sidste 11 år er det dog tre kvindelige soloartister, der ligger øverst på hitlisten. Nemlig Billie Eilish, Doja Cat og Olivia Rodrigo.

Ugens førsteplads
I denne uge er det Billie Eilishs nye album ’Happier Than Ever’, der ligger på førstepladsen over de bedst sælgende album i USA. Albummet har været et af de mest ventede album i 2021 og udkom for cirka tre uger siden. Herudover har albummet desuden ligget på førstepladsen lige siden udgivelsen. Mega sejt gået, Billie!

Ugens andenplads
På ugens andenplads ligger Doja Cat med sit anmelderroste album ’Planet Her’. Albummet er Dojas tredje album og indeholder blandt andet sange som ’Kiss Me More’ og ’Need to Know’.

Ugens tredjeplads
På ugens tredjeplads ligger Olivia Rodrigo med sit debutalbum ’Sour’. Albummet er Olivias debutalbum og indeholder blandt andet sange som ’Good 4 U’ og ’Deja Vu’.

11 år siden sidst
Sidste gang, at Billboard havde tre kvindelige soloartister liggende øverst på deres hitliste, var helt tilbage i 2010. Her var det Susan Boyle, Taylor Swift og Jackie Evancho, som toppede listen.

Fordi det er så mange år siden, at der sidst var tre kvinder, der toppede listen, er Billie Eilish, Doja Cat og Olivia derfor også med til at skrive historie i denne uge.

Vi krydser fingre for, at vi fortsat kommer til at se kvindelige soloartister ligge øverst på Billboards hitliste fremover!

MestLæste