BRIT Awards 2021: Her er alle vinderne og de største øjeblikke
Musik

BRIT Awards 2021: Her er alle vinderne og de største øjeblikke

Af Josephine Sjelhøj 12. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
BRIT Awards 2021 blev markeret som en aften, der stod i kvindernes tegn, hvor både Taylor Swift og Little Mix slog store rekorder. Vi har samlet alle højdepunkterne fra det store prisshow lige her.

Tirsdag d. 11. maj blev Storbritanniens største musikfest afholdt for 41. gang, da BRIT Awards løb af stablen. På den store aften kunne man opleve en masse af verdens største stjerner, såsom Harry Styles, Dua Lipa og Taylor Swift, være under samme tag, mens et kæmpe publikum fejrede de heldige vindere. Vindere, som i år kunne skrive historie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs med her, hvor vi har samlet de allerstørste vinderøjeblikke fra prisfesten.

De største hits blev hyldet

BRIT Awards er Storbritanniens største musikfest, og derfor blev alle vores yndlingssange fra det seneste år selvfølgelig også hyldet.

Det var blandt andet Harry Styles’ store hit ’Watermelon Sugar’, der blev æret med prisen for den bedste britiske single.

LÆS OGSÅ: Harry Styles tager internettet med storm: Se hans nye look her

Superstjernen Dua Lipa blev også hyldet på den store aften. Sangeren vandt nemlig prisen for den bedste britiske kvindelige kunstner, mens hendes album ’Future Nostalgia’ fik titlen som årets bedste album.

Se hele listen over de heldige vindere, som inkluderer både Billie Eilish og The Weeknd her.

Little Mix satte rekord

Little Mix er i mange år blevet kaldt for verdens største pigegruppe. Alligevel har mange prisshows formået at undgå dem, når de skulle uddele priser til de kunstnere, der bidrager mest til musikindustrien og popkultur. Det blev der dog lavet om på til dette års BRIT Awards.

Little Mix vandt nemlig prisen for det bedste britiske band – en pris der, overraskende nok, aldrig er blevet tildelt et band bestående af kvinder. Derfor skrev Little Mix også historie med deres store sejr, som tydeligt berørte de tre medlemmer.

- Det er ikke nemt at være en kvinde i popindustrien i Storbritannien. Vi har set hvide mænd, der dominerer, sexisme og mangel på diversitet. Vi er stolte af, at vi har holdt sammen, forsvaret os selv og omgivet os selv med stærke kvinder, og at vi nu bruger vores stemmer mere en nogensinde før, sagde Leigh-Anne Pinnock i den rørende tale, hvor medlemmerne også takkede Jesy Nelson, der forlod gruppen i 2020.

- Denne her pris er ikke kun vores. Den er også dedikeret til Spice Girls, Sugababes, All Saints, Girls Aloud, og alle de andre fantastiske pigegrupper, sagde Jade Thirlwall i talen, som blev hyldet på sociale medier af blandt andet Spice Girls, der takkede de tre kvinder.

Se hele Little Mix’ tale lige her:

Taylor Swift skrev historie

Der er efterhånden ikke nogen tvivl om, at Taylor Swift er en af de største stjerner på verdensplan. På blot ét år har den talentfulde sanger udgivet hele tre album, og igennem hendes 15 år lange karriere har hun skrevet et hav af megahits, som man ikke kan undgå at synge med på.

Derfor valgte BRIT Awards at hylde hende med den prestigefyldte pris ’global icon’, som ærer kunstnere, der har gjort noget helt særligt.

Med prisen skriver Taylor historie. Hun er nemlig den yngste og den første kvinde nogensinde, der har modtaget den store titel. Desuden er hun også den første kunstner, som ikke er fra Storbritannien, som kan kalde sig et globalt ikon ved BRIT Awards.

LÆS OGSÅ: Jesy Nelson efter chokerende Little Mix-exit: ”Jeg er endelig fri”

Inden hun modtog prisen, blev Taylor hyldet i en sød video, hvor store stjerner såsom Ed Sheeran og Selena Gomez roste superstjernen til skyerne.

- Taylor Swift er stadig den samme pige, som jeg mødte, da jeg var 15 år gammel, sagde Selena i den søde video, hvor hun samtidig fortalte, at hendes BFF elsker sine fans ”utroligt højt”.

Efter videoen præsenterede ’Game of Thrones’-stjernen Maisie Williams Taylor, som hun kaldte for ”en af de største navne i musikhistorien.” Sangeren holdt herefter en tale på hele fem minutter, hvor hun takkede alle, der har støttet hende igennem årene.

Se Taylors store takketale lige her:

MestLæste