Kultur

København scorer topplacering på populær liste

Af Tanja Hartmann 21. maj 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
København er netop blevet kåret som en af verdens bedste byer inden for et helt særligt område. Læs med og find ud af hvilket.

Bæredygtighed er efterhånden noget, der er kommet på dagsordenen rundt om i hele verden. Det er nemlig supervigtigt, at vi passer på vores planet.

Det er noget, som byer rundt om i verden har taget til sig. Mange byer har nemlig gjort det nemmere for deres borgere at træffe de grønne og miljørigtige valg i hverdagen.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvilken by er den allermest bæredygtige?

Det har Uswitch sat sig for at undersøge nærmere, og her viser det sig, at en dansk by er blandt de bedste. København snupper nemlig en flot femte plads som den mest grønne by i verden.

LÆS OGSÅ: Guide: Sådan shopper du mere bæredygtigt

Gør en aktiv indsats

En af grundende til, at København ligger helt i top, skyldes, at byen gør en aktiv indsats i kampen mod klimaændringerne.

Undersøgelsen tager udgangspunkt i flere faktorer, der gør Danmarks hovedstad til en af de mest bæredygtige byer heriblandt energi, transportinfrastruktur, forurening, luftkvalitet, CO2-udledning og grønne arealer, og her er København rigtig godt med.

I København har man blandt andet lavet tiltaget ’Copenhill’, der hjælper med at gøre affald til energi. Derudover er der prioriteret bæredygtige transportmidler i byen i form af GoBoats og busser, der bruger elektrisk energi frem for diesel, som er meget forurenene. Og sidst men ikke mindst, så er byen kendt for at være en af de mest cykelvenlige byer i verdenen, hvilket er supergodt for luftkvaliteten.

Du kan finde hele listen over de mest til de mindst bæredygtige byer lige her.

LÆS OGSÅ: Test: Hvor miljøvenlig er du?

Læs mere om

MestLæste