Years & Years om ny æra ”Derfor gik vi hver til sit”
Kendte

Years & Years om ny æra: ”Derfor gik vi hver til sit”

Af Josephine Sjelhøj 16. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Years & Years er tilbage i et helt nyt format med singlen ’Starstruck’. Vi Unge har taget en snak med Olly Alexander, som blandt andet fortæller om livet som soloartist, sin nye single og vigtigheden i at tale om sit mentale helbred.

I marts annoncerede Years & Years, at de var klar til at træde ind i en ny æra for bandet, som nu er blevet forvandlet til et soloprojekt for forsangeren Olly Alexander.

Nu er Olly klar med den nye single ’Starstruck’, som skal markere begyndelsen på et helt nyt eventyr for Years & Years. Vi Unge har derfor taget en snak med den britiske sanger om, hvad der lå bag beslutningen om at gå solo, hvordan man lærer sig selv bedre at kende, og hvorfor fremtiden kun består af ’good vibes’.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Fremtiden ser lys ud

Mange fans fik en overraskelse, da Years & Years i marts annoncerede, at de havde valgt at gå hver til sit, mens Olly, som gruppens forsanger, ville fortsætte under kunstnernavnet som soloartist.

- Vi havde ændret os så meget som band, siden vi mødte hinanden for 10 år siden. Det var bare tiden til at anerkende, hvor meget vi, og den måde vi laver musik på, egentlig havde forandret sig, afslører Olly om deres tanker bag den store ændring, samtidig med han fortæller, at det var en fælles beslutning, og at de stadig er tætte.

LÆS OGSÅ: Her er din girl power-sang baseret på dit stjernetegn

Selvom Olly er meget spændt på, hvad fremtiden bringer, så er der alligevel nogle ting, der er meget anderledes, efter han er blevet en soloartist. Der hvor den britiske stjerne kan mærke den største forskel, er når han skal lave interviews. Sangeren fortæller, at det føles ”mærkeligt og anderledes”, at han pludseligt skal promovere sin musik helt alene, når han før var vant til at have sine venners støtte.

Med den nye æra for Years & Years er Olly ikke i tvivl om, at fremtiden ser meget lys ud. Han fortæller, at han lige nu er ”meget positiv” og forsøger at være åben over for alt, der kan ske.

- Jeg glæder mig bare så meget til at udgive den nye musik, og så håber jeg, at fansene også er begejstrede, og har lyst til at komme med på den nye rejse, fortæller Olly til Vi Unge om fremtiden for Years & Years.

Masser af gode vibes

Begyndelsen på Years & Years’ nye eventyr blev skudt i gang d. 8. april, hvor singlen ’Starstruck’ udkom.

- Jeg fandt på idéen til ’Starstruck’, da jeg brugte en uge på landet. Jeg havde den bedste uge, hvor jeg bare løb rundt i naturen og snakkede med alle dyrene. Om aftenen opdagede vi alle sammen, at man på himmelen kunne se alle stjernerne, hvilket er meget anderledes fra livet i London. Det blev vi virkelig inspireret af, fortæller Olly om historien bag den nye single.

Se musikvideoen til ’Starstruck’ her:

Stjernen fortæller også, at ’Starstruck’ er indbegrebet af ’good vibes’, fordi han ønskede at skrive noget, der var ”super positivt og opløftende”. De gode vibes var derfor noget, der var vigtigt for ham at få med i musikvideoen, som allerbedst kan beskrives som 3 minutter og 36 sekunder af ren og skær god energi. Det er især den positive følelse, som skal kendetegne den nye æra for Years & Years.

- Jeg har en helt særlig energi, jeg gerne vil dele med resten af verden. Det hele er super upbeat, det er positivt, og så giver det bare en lyst til at bevæge sig, afslører han om den musik, han arbejder på lige nu.

”Historien er så vigtig”

I starten af 2021 skiftede Olly musikscenen ud med livet foran kameraet, da man kunne se ham som hovedrollen, Ritchie, i den populære britiske serie ’It’s a Sin’, som siden premieren har slået alle tv-rekorder i Storbritannien. Serien, der blev skabt af Russell T Davies, er blevet skamrost af både begejstrede tv-seere og anmeldere.

- Jeg var helt ’blown away’ over seriens popularitet, siger sangeren om serien, mens han også fortæller, at selvom han selv syntes, at manuskriptet var ”helt fantastisk”, så kan man aldrig forudse, hvordan det bliver modtaget.

LÆS OGSÅ: 3 råd til dig, der er i tvivl om din seksualitet og dit køn

Det er især den måde, serien portrætterer Londons LGBTQ+-miljø i 1980’erne, hvor AIDS-krisen var under opsejling, der har fået en enorm ros fra kritikere.

- Jeg har så meget respekt for Russell T Davies, og den historie han gerne ville fortælle om en tid, der er så misforstået. Det var et kæmpe privilegie for mig at være involveret i serien. I 80’erne var der sådan en stor del af AIDS-krisen, som skete i stilhed, og som blev gemt væk, så der er meget, offentligheden stadig ikke ved om både tiden og alle de mennesker, den havde indflydelse på, fortæller Olly, der stadig er meget stolt af, at serien har formået at sætte gang i en samtale om emnet.

Years & Years om ny æra: ”Derfor gik vi hver til sit”
Foto: PR

Ollys bedste råd til Vi Unges læsere

Hvis der er noget, Olly går op i, så er det at sprede budskabet om, hvor vigtigt det er at passe på sit mentale helbred.

- Jeg har været i terapi i mange år, og en af de ting jeg har lært, er, at man skal være ærlig omkring, hvordan man har det, siger han om sin beslutning om at være åben om sit eget mentale helbred. Sangeren fortæller, at han i mange år forsøgte at skjule, at han havde problemer med sit mentale helbred, og at han tog antidepressiver.

Olly fortæller, at det hjælper ham selv, når han deler sin egen historie, og at han håber, det også kan hjælpe og inspirere andre, der måske selv er i samme situation, men som endnu ikke ved, hvordan de skal håndtere det.

- Jeg følte så meget skam over at dele, hvordan jeg havde det, men jeg har lært, at hvis man er i stand til at dele det med andre, så kan det også være en form for empowerment, fortæller han ærligt.

Sangeren er også meget bevidst om, at det kan være svært at finde ud af, hvem man er som person, og hvordan man finder sin egen plads i verden. Han har derfor et helt særligt budskab til Vi Unges læsere.

- Mit bedste råd er at skrive dagbog. Når man skriver, får man et helt særlig forhold til sig selv, og man begynder at kunne forstå sig selv på en måde, som man måske ikke gjorde før, siger Olly, der afslører, at han selv har skrevet dagbog siden han var 13 år gammel, og at han er ”så glad for, at han har gjort det,” fordi han kan skrive ting, han aldrig ville sige til andre.

MestLæste