Maria Fantino
Kendte

Vennebog: 19 spørgsmål til Maria Fantino

af Sofie Olivia Mørch 14. august 2023
Foto: Marie Hald
Maria Fantino har været et smut forbi Vi Unges vennebog. Lær hende bedre at kende her.

Navn + pronouns: Maria Emilie Prehn Hansen, men jeg er blevet kaldt Fantino af mine venner, siden jeg var omkring 12 år. Hun/hende.

Mine venner og veninder kalder mig: Fantino. Faktisk, fordi de fleste næsten ser det som mit ‘navn’ i vennegrupperne, så har de lavet kælenavne til kælenavnet. Mange af mine højskoleveninder kalder mig eksempelvis for Fanti.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Alder: 28 år

Du kender mig måske fra: Curlingklubben på P3, hvor vi også har lavet en del små ungdoms tv-programmer. Om lidt kan du se mig som vært på X Factor!

Fun fact om mig: Jeg ville så gerne være hypermobil som barn, fordi de populære piger var det, så hver nat trænede jeg min pegefinger til at kunne bøje i det yderste led. Efter over et års øvelse kunne jeg – og kan stadig. Men en læge sagde, at det var, fordi jeg har ødelagt leddet, så det kan bestemt ikke anbefales.

Folk tror ofte, at jeg … men det passer ikke: Er italiener på grund af navnet Fantino, og det forstår jeg godt. Det er altid lidt akavet at skulle fortælle, at jeg hedder Hansen til efternavn. Man kan nærmest se skuffelsen i deres ansigt …

Min absolutte yndlingsfilm eller -serie: Uha, jeg har en del. Men jeg er især pjattet med Moonstruck med Cher. Jeg synes, hun er så megasmuk og sej. Og så er det en cute film om italienere i USA.

Lige nu lytter jeg til: Barselona. Det er rigtig sommermusik for mig!

Når jeg er ked af det, hjælper det for mig at …: Græde!!!! Græde, græde, græde. Græde på en skulder, græde under en dyne, græde i telefonen eller finde triste videoer, man kan græde til. De tårer skal ud, for så har man det ofte bedre bagefter.

Jeg øver mig stadig på at fortælle, hvorfor jeg er ked af det – og især prøve at komme ud med de måske lidt uretfærdige tanker, jeg kan have inden i mig. Nogle gange bliver det hele meget sort/hvidt, når jeg er ked af det.

En god ven for mig er en, der: Er fuldkommen ligeglad med, at jeg laver TV. Jeg har næsten kun venner, som ikke er i samme branche som jeg, og det er så dejligt at have nogle, som kan holde en nede på jorden.

Mediebranchen er et MEGET syret sted med mange mærkelige (og sjove) mennesker, men også en virkelighed for sig selv, hvor man nemt kan glemme at være et normalt menneske.

Verden ville være et bedre sted, hvis …: Vi behandlede hinanden ordentligt. Længere burde den jo egentlig ikke være.

Min bedste vane: Jeg er meget produktiv og både syr, strikker, ordner have (altså mine altankasser) og generelt giver meget til mine venner. At give gaver et klart mit kærlighedssprog.

Min dårligste vane: Jeg kæmper stadig med grimme tanker om min egen krop. Det var et helvede at være ung pige i 00’erne, og på mange måder er det slet ikke blevet nemmere nu, kunne jeg forestille mig.

Én, jeg synes, man skal følge/Jeg ser op til: Dolly Parton er for mig indbegrebet af et ordentligt og kærligt menneske, som behandler alle godt men aldrig går på kompromis med sig selv.

Jeg er selv en kæmpe pleaser, og når folk er utilfredse med mig, så er der noget i mig, som føler, at jeg burde ændre mig for at gøre dem glade. Men Dolly formår altid at sætte andre på plads uden at skælde dem ud og aldrig ændre på sig selv.

Jeg kan ikke forstå, at jeg … da jeg var yngre: Insisterede på, at andre skulle kalde mig Lama … det er simpelthen så pinligt, og jeg forstår ikke helt, hvorfor jeg ville have det. Jeg var generelt et meget akavet barn.

Min Guilty pleasure er: Jeg elsker at se amerikanere og australiere, som laver tiktoks, hvor de kommer med anbefalinger til andre, som skal til Europa. Jeg elsker generelt at se Europa og især Danmark gennem brillerne på andre.

Mit højeste ønske er: At få et pænt hus en dag! Hold da op, jeg troede helt naivt, at det var noget, man sagtens kunne få, for det kunne mine forældres generation jo. Men nu skal man åbenbart have vundet i Lotto hele to gange for at kunne få et lille parcelhus. Jeg er glad for, at det slet ikke er der, jeg er i livet endnu, men puha, der skal godt nok spares op.

Det vildeste, jeg nogensinde har oplevet, er: Jeg tog til Nepal alene for nogle år siden, hvor jeg mødte min veninde dernede. Den første del af turen rejste jeg alene, hvor jeg blandt andet oplevede et vildt næsehorn løbe gennem hotellets restaurant, OG jeg paraglidede, hvilket jeg stadig ikke fatter, at jeg har gjort.

I år glæder jeg mig allermest til: At lave X Factor. Puha, nerverne er helt ude på tøjet nogle gange. Men det er jo for pokker, fordi jeg har scoret det drømmejob, jeg troede var helt umuligt at få fat på.

Jeg har jo selv set X Factor, siden jeg var lille og tænkt: “bare man kunne få lov til at feje gulvene bag Lise Rønne, så man kan føle, man er lidt med”, og nu skal jeg selv være værten. Gulp og gisp!

Lyt til Vi Unges podcast ’Ægte’, hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard tager dig med på seksualoplysningsrejse og forsøger at give dig svar på alt det, du burde have fået at vide til seksualundervisningen i skolen.

MestLæste