Kendte

Stjernernes gode råd om depression

Af Luise Gregersen 12. maj 2014
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Alle kan blive triste og deprimerede – også de kendte! Vi har samlet stjernernes inspirerende citater om deres egne depressioner.

Selv om de på overfladen ser selvsikre ud, så kæmper mange stjerner en sej kamp mod depression. Heldigvis er mange af dem modige nok til at tale åbent om deres psykiske problemer, og forhåbentlig kan deres historier hjælpe andre til at komme videre.

Læs også: Hvad er en depression?

Vi har samlet seks stjerner, der taler åbent om depression lige her.

Stjernernesgoderådomdepression

Efter Cory Monteiths død kæmpede Lea Michele med sorg og depression over sit tab af sin forlovede. Hendes bedste råd mod depression er yoga. - I starten var det hårdt, fordi jeg både mentalt og fysisk var helt ødelagt. Men efter et stykke tid blev jeg træt af at have det dårligt. Derfor begyndte jeg at dyrke yoga, og det hjalp virkelig. Efterhånden har mit sind indhentet min krop.
Miley Cyrus ser supersej og selvsikker ud, når hun er på scenen, men under overfladen har stjernen kæmpet med en depression, der blandt andet skyldtes hendes dårlige hud. Hendes redning var hendes fans. - Jeg gik igennem en periode, hvor jeg var meget deprimeret. Jeg låste mig selv inde på mit værelse, og min far var nødt til at slå døren ind. Det havde rigtig meget at gøre med, at jeg havde dårlig hud, og det blev jeg mobbet ret meget med. Mine fans ved godt, at jeg har kæmpet med depression, og det har hjulpet dem til at komme over deres egne depressioner. Det giver mig et formål – en grund til at vågne om morgenen.
Demi Lovato har tit udtalt sig om sin kamp med både spiseforstyrrelser, depression og sin diagnose som maniodepressiv. - Jeg anede ikke, at jeg var maniodepressiv, før jeg kom i behandling. Jeg prøvede at overtage hele verden, men til sidst brød jeg sammen og blev mere deprimeret end nogensinde før. Jeg optrådte på tom mave. Jeg mistede min stemme af at kaste op hele tiden. Jeg tog medicin, som det passede mig. Til sidst var jeg så langt ude, at jeg lod det gå ud over dem, der betød mest for mig.
Justin Bieber har i et interview med Oprah fortalt, at han nogle gange føler sig deprimeret. - Jeg er jo kun et menneske. Nogle dage føler jeg en smerte i mit hjerte, fordi jeg ikke har fået bearbejdet det, jeg er gået igennem. Nogle gange har man bare en dårlig dag uden at vide hvorfor, og så bliver man deprimeret, fordi man ikke har arbejdet med det, man er gået igennem.
“Pretty Little Liars”-stjernen, Troian Bellisario, har kæmpet en lang og sej kamp med depression og spiseforstyrrelser, fordi hun følte, at hun skulle være helt perfekt. - Det er kaotisk at være teenager, fordi du ligesom skal finde dig selv. Jeg vidste ikke, hvad der var rigtigt, og hvad der var forkert, så jeg lavede et bizart system for at skabe orden i min verden. Men det gav bagslag! Jeg ville gerne gøre mine forældre glade og virke perfekt. Jeg troede, at hvis jeg viste folk, at jeg var trist eller vred, så ville de ikke kunne lide mig. I stedet lukkede jeg det hele inde, og det gjorde mig selvdestruktiv.
I slutningen af 2013 blev Lady Gaga deprimeret, da hendes nye album fik dårlige anmeldelser. Heldigvis kæmpede hun hårdt, indtil hun fik det bedre! - Jeg vågnede den 1. januar og begyndte at græde. Så kiggede jeg mig i spejlet og sagde til mig selv: ”Jeg ved godt, at du ikke har lyst til at kæmpe. Du tror ikke, at du kan, men det kan du! Jeg ved godt, at det gør ondt, men du overlever ikke den her depression.” Jeg følte virkelig, at jeg var ved at dø. Mit lys var gået ud. Men jeg var nødt til at kæmpe. For mig selv. For min musik. For mine fans og min familie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste