Depression er en psykisk sygdom, der gør, at man er meget ked af det og har svært ved at se lyst på noget. Mange mister lysten til at lave noget, og man kan have svært ved at overskue andre mennesker eller ting, man bør tage sig af. Sygdommen er helt almindelig og kan både ramme unge og voksne.

Hvorfor får man en depression?
Der kan være mange grunde til, at du får en depression. Hvis du har oplevet noget, som har gjort dig ked af det og påvirket dig meget, kan det udvikle sig til en depression. Det kan for eksempel være et dødsfald i familien, at dine forældre er blevet skilt eller at du er blevet mobbet. Det er derfor vigtigt, at du får snakket med nogen om det, der har gjort dig ked af det.
[faktaBox]
Jeg er deprimeret!
Rigtig mange siger, at de er deprimeret, hvor de egentlig bare mener, at de har en dårlig dag eller er kede af det. Men hvis man er rigtig deprimeret, er det alvorligt, for så er det en sygdom, der skal behandles.

Hvis du kender en, der har en depression:
Hvis du kender en, der har tegn på en depression, så er det vigtigt, at der bliver gjort noget ved det. Han eller hun ved det måske ikke selv, og derfor er det vigtigt, at du ikke bliver sur på ham/hende. Et typisk tegn er, at han/hun hurtigt bliver sur og ked af det, ikke kan koncentrere sig, lukker sig inde eller måske ikke gider leve mere, men det er en læge, der skal vurdere, om der er en depression. Det er vigtigt, at du ikke bliver sur på ham/hende, der har en depression, men støtter og hjælper personen.