Kendte

Rasmus Thude om musik, piger og pinlig forelskelse

Af Line Sølvhøj Jensen 6. juli 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi har mødt Rasmus Thude til en snak om hans musik, hans drømmepige og en pinlig forelskelse.

Den første sang, han skrev, var takkesangen til sin konfirmation, og som 15-årig begyndte Rasmus Thude at producere sin egen musik. Sidste år stillede han op i "X Factor", men uden at gå videre. Det skræmte dog ikke Rasmus Thude, der fik endnu mere mod på at give sangkarrieren en chance.

- Jeg skrev nummeret "Fighter", efter jeg røg ud af "X Factor", og sendte demoen ud til forskellige pladeselskaber, men det var svært at få nogen til at hoppe på, fortæller Rasmus Thude, der ligeledes tog til L.A. for at prøve lykken inden for musikverdenen.

Rasmus Thude måtte dog konstatere, at det ikke var helt let at komme igennem til de amerikanske pladeselskaber, for det eneste, han mødte, da han endelig stod foran de store selskaber, var en låst dør.

Læs også: Rasmus Thude, Justin og Justin.

For et halvt år siden udgav Rasmus Thude et nummer, som fik rigtig meget opmærksomhed. Hans stemme blev nemlig sammenlignet med Justin Timberlakes og så fik pladeselskaberne for alvor øjnene op for hans sangtalent.

- Jeg var på vej til Marokko, da Sony ringede til mig og ville snakke med mig, og jeg endte med at få en pæn dyr telefonregning! Jeg skrev så et nummer dernede, som jeg sang for folkene hos Sony, da jeg kom hjem, og de klappede alle sammen bagefter, fortæller Rasmus.

Det var ikke kun pladeselskaberne, der fik øjnene op for Rasmus Thude. Han begyndte også at få fans, og der er særligt én fan, han husker:

- Jeg kan huske en koncert, hvor en pige havde lavet sin egen T-shirt med mit navn og et billede af mig. Det fangede virkelig min opmærksomhed og gjorde mig rigtig glad Det luner også i mit hjerte, når folk kan mine sange, så hvis man vil have min opmærksomhed, skal man synge med og ellers bare have god energi og fange mit blik.

Læs også: Video-interview med A Friend In London.

Drømmepigen…
Rasmus Thude har ikke en kæreste for tiden, men han er ikke i tvivl om, hvad han går efter hos en pige:

- Min drømmepige skal have en smuk stemme, og så skal hun være lidt rap. Hun skal kunne sætte mig lidt på plads, men ikke så jeg bliver en tøffelhelt, griner Rasmus, der ikke lægger skjul på, at charme tæller lidt mere end udseendet gør, når det kommer til det med piger.

Har du haft en pinlig oplevelse, når det kommer til det med kærlighed?
- Ja, da jeg var 16 år, var jeg vild med en pige, men hun var ikke interesseret i mig. Til en fredagscafé på skolen besluttede jeg, at jeg ville spille en sang til hende på skolens piano. Så jeg satte mig og spillede foran hele skolen. Pigen smilede, men det fik hende ikke til at ændre sine følelser for mig. Det var ret pinligt.

Det var da vildt romantisk. Er du romantisk?
- Jeg er rigtig pladderromantisk! Men jeg kan ikke lige huske, hvilke romantiske oplevelser jeg ellers har haft. Jeg er jo en fyr, og sådan noget husker vi ikke, griner Rasmus.

Og Rasmus Thude er en fyr, der griner ret meget. Han fortæller, at han har en bred humor, og hans bedste venner virkelig kan få ham til at grine.

- Det hele kører meget hurtigt, når jeg er sammen med mine venner og vi joker med hinanden. Det kører sådan lidt ping-pong-agtigt, og man skal være lidt hurtig for at følge med. Men generelt griner jeg meget. Jeg er en rigtig glad dreng, smiler Rasmus.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

MestLæste