malala deltager i fejringen af Grace Hopper
Kendte

Nobelprisvinder Malala deltager i verdens største konference for kvinder i tech, og du kan komme med

Af Camille Fallesen 28. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Grace Hopper er verdens største konference for kvinder med interesse for teknologi, hvor den unge menneskerettighedsforkæmper og nobelprisvinder, Malala Yousafzai, i år vil være fejringens hovedtaler.

I en alder af blot 17 år modtog Malala Yousafzai Nobels Fredspris efter at have overlevet et Taliban-mordforsøg.

Malala Yousafzai har efterfølgende kæmpet for pakistanske kvinders rettigheder og unge pigers ret til uddannelse. Hendes mod, kampgejst og stærke budskab har vokset sig til en international bevægelse, og har givet hende adskillige internationale og pakistanske priser.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: 4 vigtige sejre i kampen for ligestilling

Den administrerende direktør for AnitaB.org, der er den globale nonprofit-organisation, som arrangerer fejringen af Grace Hopper, er meget beæret over, at den unge Nobelprisvinder vil deltage:

- Vi er meget begejstrede over, at være vært for Yousafzai, da vores mission er at fremme uddannelse og bemyndigelse af alle kvinder. Yousafzai vil med sine ord bringe vores samfund til et højere niveau, siger Brenda Darden Wilkerson.

Grace Hopper-fejringen bliver i år digital - og du kan være med

Fejringen af Grace Hopper vil i år foregå digitalt, og derfor er det i år muligt, at afholde fejringen på tværs af verdens kontinenter. Målet er, at tilbyde support, karriereudviklingsværktøjer og teknisk træning til alle kvinder, så de har mulighed for at øge deres arbejdsstyrke.

Den virtuelle fejring af Grace Hopper vil foregå fra den 25. maj til den 27. maj.

Læs også: Feminisme er ikke skræmmende

Malala Yousafzai vil først og fremmest, som fejringens hovedtaler, præsentere de andre talere ved årets virtuelle Grace Hopper fejring samt de mange sessioner og workshops.

Den unge Nobelprisvinder vil desuden deltage i en live-samtale med Brenda Darden Wilkerson den 26. maj, som vi ikke kan vente med at se.

Se mere om arrangementet her

Du tilmelder dig Grace Hopper fejringen lige HER

MestLæste