Kendte

Lizzo ændrer sang efter stor kritik

Signe Fage 14. juni 2022
Foto: PR / Atlantic Records, Warner Music
Flere Lizzo-fans har påpeget, at der er stødende sprogbrug i verdensstjernens nyeste single. Nu har hun ændret teksten.

Denne artikel blev for første gang bragt på sh.dk

Snart udkommer den amerikanske rapper og tværfløjtespiller med et nyt album, og i fredags udgav hun sin anden single fra albummet. Den første single hun smed ud til verden var sangen “About Damn Time”, der gik viralt med en danserutine på TikTok.

Siden udgivelsen den 14. april, er sangen blevet brugt på over 3.5 millioner videoer på det sociale medie, og mon ikke Lizzo havde håbet, den næste single ville få lige så stor succes. Men sådan skulle det ikke gå, for flere fans er vrede efter at have hørt teksten.

Der gik fire dage fra sangen kom ud, til den fik ændret teksten. Flere fans har nemlig påpeget, at der blev brugt et udtryk, som er nedsættende over for mennesker med et handicap, og det er ikke faldet i god jord hos folk på internettet.

Skadeligt og sårende

– Ord som dette er ekstremt skadelige og sårende over for folk i handicapfællesskabet, siger en TikTok-bruger blandt andet i en video, hvor hun også beder Lizzo om at trække sin sang tilbage.

De linjer i sangen, der har fået folk til at sige fra, er ordene i starten af første vers. Der rapper hun: “Hold my bag, bitch, hold my bag. Do you see this shit? I’ma spazz”.

Det er ordet “spazz”, der er problematisk. Det kan bedst oversættes til det danske ord “spasser”, som bliver brugt nedladende om folk, der har cerebral parese.

– Der er ingen undskyldning for at bruge sådan en fornærmelse i en sang i 2022, skriver en anden i starten af et Twitter-opslag.

Kender det selv

Tidligere i dag var hovedpersonen selv ude at italesætte stormvejret på sin Instagram. I et opslag sætter Lizzo nu ord på det hele.

– Det er kommet til min opmærksomhed, at der er et skadeligt ord i min nye sang “GRRRLS”. Lad mig slå en ting fast: Jeg vil aldrig promovere respektløst sprog, skriver hun.

Hun skriver også, at hun selv kender til brugen af sårende ord mod hende, da hun er en sort, tyk kvinde i USA, og derfor forstår ords magt. Således skriver hun i sit opslag:

Ændrer det

Til sidst i opslaget fortæller hun, at der er en ny version af sangen, hvor teksten er ændret, fordi hun lytter til sine fans.

– Som en indflydelsesrig artist er jeg dedikeret til at være en del af den forandring, jeg gerne vil se i verden, afslutter hun sit opslag med.

Læs mere om

MegetMere