Mit liv

Didde-Mie: "Det er vildt at danse for Lizzo"

Af Selina Sander Jensen 9. juli 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto Frederik Kastrupsen, privat
21-årige Didde-Mie har danset for stjerner som Little Mix, Dua Lipa, Camila Cabello og sidst men ikke mindst Lizzo. Når hun danser, er der ikke noget, der holder hende tilbage. Læs om hendes liv som danser her.

Kan du fortælle lidt om, hvad dit arbejde som danser går ud på?

– Det kan være mange forskellige ting. Det kan være at danse bag en artist, i reklamevideoer eller i film. Faktisk alt, hvor folk bevæger sig. Overordnet set laver jeg mest dans for artister, i musikvideoer og i forestillinger, hvor dansen er i fokus.

 

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvor længe har du danset?

– Jeg har danset, siden jeg var 2,5 år. Da jeg var lille, dansede jeg jazzballet, disco og hiphop, som bare var hygge. Senere begyndte jeg til konkurrencer og syntes, det var sjovt. Da jeg var omkring 10 år, fik jeg nogle børnejobs, men jeg var nok 15 år, da jeg begyndte på det professionelle arbejde.

Hvordan fandt du ud af, at det var dansen, du skulle arbejde med?

– I 9. klasse begyndte det at stramme lidt i forhold til at være i skole og samtidig elske at danse så meget, som jeg gjorde. Udover at jeg elskede det, var en del af grunden, at jeg har haft en far, der har været sindssygt syg, og en familie, der slet ikke har været tilgængelig. Så det blev lidt mit andet hjem at kunne tage hen at danse efter skole. Det var der, jeg var indtil klokken 23 om aftenen, og så tog jeg hjem og sov – og gjorde det samme igen dagen efter. Da jeg fandt ud af, at jeg kunne rejse med dansen, var det meget naturligt for mig, for jeg var vant til at være alene.

Var dansen en måde at bearbejde dine følelser på?

– Ja, det var det hundrede procent, og det er det stadig. Jeg har altid været dårlig til at snakke med munden. Det føler jeg, jeg kan, når jeg danser – der kan jeg sige, hvad jeg vil. Der er jeg ikke tilbageholdende, hvor jeg ellers som person er meget genert.

Didde-Mie i en dansevideo for Dua Lipa.

Har du taget en danseuddannelse?

– Jeg har taget Copenhagen Dance Education. Da jeg gik i 8. klasse, tog jeg en eftermiddagsuddannelse hver dag efter skole, og da jeg gik ud af 9. klasse, tog jeg uddannelsen fra 9-15 hver dag. På danseuddannelserne får du en masse erfaring og viden, men det er ikke, fordi man som sådan kommer ud og kan gøre noget bestemt. Det handler mere om udvikling.

Hvordan foregår det, når du får et dansejob?

– Hvis jeg laver en tour, er der flere måneders træning, og så skal jeg også sætte flere måneder af til at lave showet. Andre gange kan det være, jeg bliver fløjet ind to dage før. Så har vi måske to prøver, og så er der show. Det er meget forskelligt.

Hvad er det fedeste ved dit job?

– At der ikke er nogen grænser for, hvor dygtig man kan blive, eller hvad der er rigtigt og forkert. Og så gør jeg det, som jeg elsker allermest hver evig eneste dag. Selv om det kan være hårdt nogle gange, er der ikke noget andet, jeg hellere ville lave.

Du har danset for mange store artister. Hvad har været den største oplevelse?

– Det var for vildt at danse for P!nk, fordi jeg synes, hun er fantastisk. Det samme med Robbie Williams og Lizzo. Dem har jeg danset for et par gange, men man får et andet bånd, når man er afsted med nogen i flere måneder. Jeg elsker at arbejde med Dua Lipa nu, og før i tiden elskede jeg også at arbejde med Little Mix, som jeg har været på tour med.

Har du et godt råd til andre, der drømmer om at gøre mere ud af deres sport eller interesser?

– Man skal være sikker på, at man gør det, fordi man synes, det er fedt, og selv får noget ud af det. Og man skal tænke over, at profilen måske ser sjovere ud end det hårde arbejde. 30 procent af tiden smiler jeg ikke nødvendigvis over mit arbejde. Der kan jeg være stresset eller irriteret over ting, der ikke fungerer, fordi jeg er så afhængig af mig selv. Så man skal finde glæden i det, man laver, og så er det bare dedikation og at være okay med, at tingene tager den tid, de tager. Man må ikke lade sig stresse og påvirke af alle andre – man er på sin egen rejse.

Læs mere om

MegetMere