Lana Condor: ”Berømmelse gav mig et usundt mentalt helbred”
Kendte

Lana Condor: ”Successen bag ‘To All The Boys’ påvirkede mig voldsomt”

Af Josephine Sjelhøj 8. februar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I et ærligt interview fortæller Lana Condor, at hendes pludselige berømmelse påvirkede hendes mentale helbred negativt. Læs mere om hendes historie her.

Da ’To All The Boys I’ve Loved Before’ blev udgivet på Netflix i 2018 blev det hurtigt et stort hit. Det gik endda så hurtigt, at filmens stjerne Lana Condor havde svært ved at følge med.

I et nyt interview med Self fortæller Lana ærligt om, hvordan den hurtige berømmelse gik udover hendes mentale helbred, fordi hun følte, at hun skulle sige ja til alle de projekter, hun blev tilbudt.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

I stedet for at kunne nyde sin store succes som filmstjerne, havde hun det derfor så dårligt, at hun var nødt til at konfrontere sine agenter, som var meget chokerede og støttende.

LÆS OGSÅ: Ventetiden er ovre: Se traileren til ”To All The Boys 3”

”Jeg har aldrig haft det så dårligt mentalt, som efter ’To All The Boys.’ Når jeg kom hjem fra arbejde sent om aftenen, kunne jeg hverken tale, spise eller sove,” fortæller Lana.

Kæmper med forstyrret kropsbillede

Lana fortæller også, at hun i mange år har lidt af kropsdysmorfi, som er en form for psykisk lidelse, der betyder, at man kan se fejl i ens krop, som andre mennesker ikke kan se.

Hun forklarer, at hendes baggrund som balletdanser påvirkede hendes selvbillede så meget, at hun fik et usundt forhold til sin krop. I danseverden kan der nemlig være store krav til, at kroppen skal se ud på en bestemt måde, og det gav Lana et helt forvrænget billede af sin egen krop.

LÆS OGSÅ: 3 tips til dig, som vil passe på dit mentale helbred

Hun stoppede derfor med at danse for at arbejde mere på sit mentale helbred, men hun fortæller også, at selvom det er blevet meget bedre, er det stadig noget, hun kæmper med hver dag.

Støtte fra de nærmeste

Heldigvis får Lana den bedste støtte fra sit team, sin familie og ikke mindst sin kæreste gennem 5 år, Anthony De La Torre, som altid er der for hende.

”Han er så støttende. Han vil kun det bedste for mig og min fremtid,” afslører Lana om deres forhold.

Selvom støtte fra ens nærmeste er fantastisk, så er Lanas bedste råd, i forhold til at få et bedre mentalt helbred, at man skal være sin egen bedste veninde. Man skal huske, at man aldrig ville tale om sin BFF på den måde, som man taler om sig selv på. Det er derfor lige så vigtigt at være venlig overfor sig selv i hårde tider.

Glæder du dig også til 'To All the Boys: Always and Forever'? Den sidste film i trilogien får premiere på Netflix fredag d. 12. februar, og Lana fortæller, at det er hendes yndlings af alle filmene, fordi den fokuserer på Lara Jeans personlige udvikling. Se traileren her.

MestLæste