Kendte

Kristen Stewart: Jeg føler mig som Bella

Af Sisse Andersen 17. november 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Hun elsker at indspille trekantsdrama-scener med Robert Pattinson og Taylor Lautner, og hun hader at tale om sig selv.

Det er jo ikke længe siden, at du var en ret ukendt, genert skuespiller. Hvordan har du det med den opmærksomhed, du får fra medierne?
- Jeg tror, jeg er blevet bedre til at tale om mig selv. I starten kunne jeg nærmest ikke sige en hel sætning i interviews, fordi jeg var så bange for, at folk skulle opfatte det forkert. Jeg ved, at folk lytter meget nøje til det, jeg siger, og det skræmte mig så meget, at jeg aldrig sagde min ærlige mening. Med hensyn til sladderen, så tager jeg det slet ikke alvorligt. Hele den verden er bare så falsk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kan du forstå, at folk gerne vil vide noget om dit privatliv?
- Vi spiller sådan nogle kendte og elskede figurer, så jeg kan sagtens forstå, at folk gerne vil vide mere om os, og at de gerne vil have, at Rob og jeg var sammen i virkeligheden og alt det der. Men jeg tænker ikke så meget over det. Jeg har efterhånden fundet ud af, at jeg ikke kan styre, hvad folk tænker om mig. Og efter at jeg er holdt op med at prøve at kontrollere alt, hvad jeg siger, er jeg blevet et meget gladere menneske.

Læs også: Kristen Stewart havde svært ved sex-scenen.

Hvordan har du det med, at mange har svært ved at adskille dig som person fra Bella?
- Jeg kan godt forstå det. Jeg føler mig selv ret knyttet til Bella. Jeg er totalt beskyttende over for rollen. Hvis der er nogen, der siger noget dumt om hende, er jeg den første til at sige, at de ikke aner, hvad de taler om.

Det er jo gået ret hurtigt med de her »Twilight«-film. Kan du selv følge med i, hvad der sket?
- Jeg prøver altid at sige til mig selv: »Okay, Kristen, vær lige til stede og oplev det her«. Jeg bliver nødt til at tvinge mig selv til virkelig at være til stede. Bare det, at jeg ligesom kan vælge, hvilke øjeblikke jeg vil prente ind i min hukommelse, siger jo lidt om, hvor vildt det har været. Jeg har haft de sejeste to år, og jeg føler mig virkelig heldig.

Læs også: Kristen Stewart brød sammen under "Twilight".

Hvordan var det at indspille filmen »The Runaways«?
- Det var helt anderledes end at spille Bella. Det var en mulighed, jeg bare måtte sige ja til, og jeg havde kun kort tid til at lave filmen. Jeg mødte Joan Jett (Kristens rolle i filmen) i virkeligheden og lærte hende at kende, og jeg brugte meget energi på at få alle detaljerne på plads, hvordan hun bevæger sig og sådan noget. Jeg ville gerne have, at det skulle føles naturligt, og ikke som om jeg bare efterligner hende.

Hvad tror du, dine fans vil sige til, at du skal spille en hardcore rocktøs?
- Heldigvis er det ikke dem, der bestemmer, ha ha. Ej, seriøst, jeg synes, at Joan Jett er et fantastisk forbillede for piger. Jeg mener, hun var den første kvinde, der startede sit eget pladeselskab. Hun er feminist og ¬super-selvsikker.

Kristen Stewarts mening om Robert Pattinson og Taylor Lautner
I filmen har Bella virkelig svært ved at vælge mellem Edward og Jacob. Og i virkelighedens verden er Kristen Stewart også ret vild med begge drenge. Se bare, hvad hun har sagt om dem:

Læs også: Twilight: Her er forlovelsesringen.

Om Robert Pattinson:
- Rob og jeg er virkelig gode venner. Vi er kommet rigtig tæt på hinanden. Og jo, jeg synes også, han er ret flot. Han er høj, britisk, og så ser det altid ud, som om han tænker på et eller andet. Han rører konstant ved sit hår, og så har han den gode kvalitet, at han ikke kan lyve. Det er helt umuligt for ham.

Om Taylor Lautner:
- Jeg er vild med den dreng. Jeg ville seriøst gøre alt for ham. Jeg er vildt glad for, at han spiller Jacob, for han får mig til at føle mig vildt godt tilpas. Det er nærmest kvalmende sødt, så godt vi har det sammen.

MestLæste