Kendte

Kom tæt på Astrid S og Dagny: ”Mange mener, at popmusik er overfladisk”

Af Ema Seferovic 5. maj 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Fred Jonny
Vi Unge har mødt Astrid S og Dagny til en snak om deres nye pop-banger, og hvad popmusik egentlig betyder for dem.

Hvad er bedre end én scandipop-prinsesse? To, selvfølgelig.

Vi Unge har mødt de to norske sangerinder – 31-årige Dagny og 25-årige Astrid S, der hver især har udgivet en masse sange. Du har måske skrålet med på Astrid S' “Hurts So Good” og danset rundt til Dagnys "Somebody”. Sammen har de nu udgivet pop-perlen “Pretty”.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Vi har taget en snak med de to talentfulde sangerinder om deres nye pop-banger, og hvad popmusik egentlig betyder for dem.

HVIS I HVER ISÆR SKULLE BESKRIVE JERES MUSIK MED TRE ORD, HVILKE ORD VILLE I SÅ VÆLGE?

Dagny: – Meget energisk pop.

Astrid: – Poppet, skandinavisk og frisk.

HVAD HÅBER I, JERES MUSIK KAN BRINGE TIL VERDEN?

Dagny: – Jeg ønsker, at folk lytter til min musik og bliver opløftet af den. Jeg håber, at det er den type af musik, lytterne får et kick af, hvis de for eksempel afspiller den om morgenen. Det ville gøre mig virkelig glad.

Astrid: – Jeg håber, at min musik kan samle folk. Jo ældre jeg bliver, jo mere har jeg fået øjnene op for, hvor opdelt vores verden er. Når jeg står på scenen og kigger ud på publikum, kan jeg se alle mulige forskellige mennesker samlet sammen om musikken, og det er en helt og aldeles magisk oplevelse.

BEGGE JERES MUSIK FALDER IND UNDER KATEGORIEN POPMUSIK, EN AF DE MEST POPULÆRE, MEN OGSÅ MEST KRITISEREDE GENRER. HVAD BETYDER POPMUSIK FOR JER?

Dagny: – Mange mener, at popmusik er overfladisk, og det er jeg virkelig uenig i. At lave en god popsang er noget af det sværeste. Selv om lyden måske er nem og let, så er det faktisk utroligt udfordrende at skrive en unik popsang. Jeg oplever tit, at folk forbinder tunge tanker og følelser med kvalitet, men jeg synes, at der er en lige så stor styrke i at gøre folk glade med ens musik, og det kan popmusik blandt andet også.

Astrid: – Hvad der før blev anset som rock, ville i dag blive kategoriseret som pop. Det er The Beatles og Queen gode eksempler på. Det viser i virkeligheden, hvor bred en musikgenre pop er, og det er jeg vild med.

HVAD ELLER HVEM INSPIRERER JER?

Dagny: – Robyn. Men også mange andre. Jeg bliver inspireret af så mange forskellige artister og bands.

Astrid: – Helt klart Robyn også. Men i den grad også Abba.

BLÅ BOG: Dagny og Astrid S

Navn: Dagny og Astrid S

Fulde navn: Dagny Norvoll Sandvik og Astrid Smeplass

Alder: 31 og 25

Stjernetegn: Løve og Skorpion

Yndlingsartist: Astrid S og Dagny

Yndlingssang: “Hang With Me” af Robyn og “Somewhere Only We Know” af Keane

HVAD HANDLER JERES NYE SINGLE ”PRETTY” OM?

Dagny: – “Pretty” handler om, når du har problemer i et forhold. Du føler måske, at du er ved at distancere dig fra personen, men så er der alligevel de her små, smukke øjeblikke med personen, der minder dig om, hvorfor I stadig er i hinandens liv.

Astrid: – Efter vi havde skrevet sangen, fik jeg også en oplevelse af, at den på mange måder også handler om vores forhold til vores karriere. Livet går op og ned, og det samme oplever vi også med vores arbejde som musikere. De smukke momenter på scenen eller følelsen efter et vellykket musikvideo-shoot er også et stærkt og virkelig smukt øjeblik, hvor jeg får følelsen af, at det, jeg hver dag arbejder hårdt for, er det rigtige for mig.

HVIS I SKULLE SAMARBEJDE MED EN ANDEN KUNSTNER I VERDEN, HVILKEN VILLE I SÅ VÆLGE?

Dagny: – Det kunne være virkelig ikonisk, hvis vi kunne samle en masse andre kvindelige musikere og bare lave et mega-band. Men hvis jeg skal vælge bare én, ville det nok være Robyn.

Astrid: – Jeg ville elske at arbejde sammen med Dua Lipa. Jeg er så fascineret af hende. Hun har bare sådan en cool aura.

HVOR DRØMMER I OM AT VÆRE OM FEM ÅR, NÅR DET KOMMER TIL JERES KARRIERE OG LIV GENERELT?

Dagny: – Jeg kan ikke engang tænke en måned frem, og jeg har det virkelig sådan, at det bedste, jeg kan gøre for mig selv, er at lade være med at fokusere på, hvor jeg er på vej hen. Jeg ved godt, at det er en kliché, men det er vigtigt for mig også at nyde selve rejsen.

Astrid: – På grund af hele den her corona-situation har jeg indset, at det, jeg laver, skal være sjovt. Nogle gange kan jeg blive fanget i forventningerne og presset, og jeg har det ærligt talt sådan, at jeg faktisk er lidt ligeglad med, hvad jeg laver. Det allervigtigste er, at jeg er glad og har det sjovt med det, jeg bruger mit liv på. Hvis jeg stadig synes, det er sjovt at lave musik og optræde om fem år, så håber jeg virkelig, at jeg stadig lever af det. Hvis ikke, så laver jeg nok noget andet, der gør mig glad.

Læs mere om

MestLæste