Kendte

Kelly Osbourne sørger over Amy Winehouse

Af Christine Agertoft 27. juli 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
I går blev Amy Winehouse begravet i London, og Kelly Osbourne og andre kendte deltog.

I går begravede familie og venner den afdøde sangerinde Amy Winehouse på en kirkegår i det nordlige London. Det var en privat begivenhed, og fans og pressen blev holdt på afstand, mens Amys nærmeste tog afsked med hende.

Familie og venner samledes
Med til begravelsen var blandt andet hendes forældre Mitch og Janis Winehouse, hendes bror Alex Winehouse, hendes ekskæreste Reg Traviss, hendes guddatter Dionne Bromfield, hendes stylist og ven Alex Foden, hendes veninde Catriona Gourlay, producer Marc Ronson, sangerinde Remy Nicole og tv-stjerne og veninde Kelly Osbourne.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Amy Winehouse led af kærestesorg.

Knust Kelly Osbourne
Kelly havde sat håret op i den klassiske Amy-bikube til ære for sangerinden og var tydeligt rørt over at skulle begrave sin veninde. Kort efter Kelly fik nyheden om Amys død lørdag, skrev hun på Twitter:
"Jeg kan slet ikke trække vejret lige nu, fordi jeg græder så meget. Jeg har lige mistet en af mine bedste veninder. Jeg elsker dig for evigt Amy, og jeg vil aldrig glemme den ægte dig!".

Læs også: Portæt af Amy Winehouse: Sådan var hun.

Bedste veninde satte Amys hår
Den engelske avis The Mirror skriver, at Amys bedste veninde, Catriona Gourlay, viste hende den sidste respekt og kærlighed ved at være med til at rede Amys hår og sætte det sådan, som sangerinden ville have ønsket det, og give hende den karakteristiske tykke eyeliner på, inden hun blev lagt i kisten og kremeret. Familien vil blande Amys aske med hendes bedstemors, som Amy elskede meget højt.

Farens rørende afsked
I kirken holdt sangerindens far, Mitch Winehouse, en rørende tale, hvor han både fortale historier fra Amys barndom og sagde, at han var stolt af hende. Ifølge ham havde Amy fået bugt med sine dæmoner, og i en meddelelse til pressen sagde han:
- At vide, at hun ikke var deprimeret, at vide hun var glad, at hun gik bort, mens hun var glad - det trøster os. Hun var mere glad, end hun havde været i årevis.

Læs også: Store stjerner, der døde for tidligt.

Til ære for Amy
Efter hendes død er det strømmet ind med hilsner fra kendte, fans og venner, og YouTube er blevet oversvømmet med videoer dedikeret til Amy. En af de smukkeste er fra Sublimes forsanger Rome Ramirez, der har ændret teksten i Amys hit "Rehab". Se den her:

MestLæste