Kendte

Ida Laurberg: "Musik er en form for terapi"

Af Ema Seferovic 22. august 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: PR
Vi har mødt Ida Laurberg til en snak om hendes musik og drømme. Lær hende meget bedre at kende lige her. 

En krystalklar vokal, et ærligt tekstunivers og drømmende melodier. Ida Laurberg er et af Danmarks nyeste stjerneskud, og du kan lære hende bedre at kende her.

1. HVIS DU SKULLE BESKRIVE DIN MUSIK MED TRE ORD, HVILKE ORD VILLE DU SÅ VÆLGE?

– Personlig, melankolsk og terapeutisk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

2. HVILKEN AF DINE EGNE SANGE ER DU MEST STOLT AF?

– “Why Don’t You”. Når jeg siger, at jeg er stolt af denne sang, så er det ikke, fordi jeg føler, at den “pleaser” alle mulige mennesker, eller at håndarbejdet er vildt imponerende – det er mere, fordi den så perfekt indkapsler de følelser, jeg havde, da jeg skrev den, og selv om jeg er helet efter den oplevelse, så rammer den mig stadig, hver gang jeg synger den. “Why Don’t You” er definitionen på den kunstner, jeg inderst inde føler, jeg er.

3. HVIS DU SKULLE SAMARBEJDE MED EN ANDEN KUNSTNER I VERDEN, HVILKEN VILLE DU SÅ VÆLGE?

– Jeg har elsket alt, Billie Eilish har lavet siden 2016, så jeg ville klart vælge at arbejde med hende – lige meget hvad det var.

4. HVAD ELLER HVEM INSPIRERER DIG?

– Jeg bliver inspireret af alle mulige nye kunstnere hele tiden. Men generelt er jeg virkelig inspireret af kunstnere, som ikke lader sig begrænse af genre eller andre folks meninger om, hvem de skal være. Kunstnere, som har kæmpet hårdt og længe for den plads, de har i dag.

5. HVOR DRØMMER DU OM AT VÆRE OM FEM ÅR?

– Jeg håber selvfølgelig, at min karriere fortsætter med at udvikle sig, og at jeg til den tid kan få lov at stå på nogle rigtig store scener og synge mine sange sammen med en masse mennesker. Men mest af alt drømmer jeg om stadig at være grundlæggende glad for det, jeg laver – uanset hvad det så måtte være.

6. HVAD HÅBER DU, DIN MUSIK KAN BRINGE TIL VERDEN?

– En form for terapi. Det er kæmpestort, at man gennem musik kan være en lille del af menneskers liv. Endnu vildere er det, når folk fortæller mig, at min musik har hjulpet dem igennem svære tider i deres liv. Der giver alt det hårde arbejde en mening.

7. HVAD ER DET BEDSTE OG OMVENDT MEST UDFORDRENDE VED AT VÆRE MUSIKER?

– Det bedste er at få lov til at have sin hobby som arbejde. Det mest udfordrende er musikbranchen. Man skal gro noget seriøst “thick skin”.

Blå bog: Ida Laurberg

Navn: Ida Laurberg

Stjernetegn: Fisken

Alder: 22

Yndlingsartist: Billie Eilish

Yndlingssang: “Scarlett” af Holly Humberstone

Læs mere om

MestLæste