Gigi Hadid ”Er jeg for hvid til at tale om race”
Kendte

Gigi Hadid: ”Er jeg for hvid til at tale om race?”

Af Josephine Sjelhøj 23. juni 2021
I et nyt interview fortæller Gigi Hadid ærligt om, hvordan moderrollen har gjort hende mere opmærksom på, hvad det betyder for hende at tale om sin etnicitet og kultur.

I et nyt interview med i-D fortæller Gigi Hadid om, hvordan det har været for hende at vokse op som barn af forældre med forskellige kulturer og etniciteter. Det er især efter hun er blevet mor, at disse tanker er blevet endnu stærkere.  

Modellen, der er halv hollænder og halv palæstinenser, har altid spekuleret over, hvordan hun skal forholde sig til spørgsmål om race. I interviewet fortæller hun, at hun altid har følt, at hun er en bro mellem to etniciteter og kulturer. Noget, som hverken hendes mor eller far selv har erfaring med. Derfor har de også haft svært ved at hjælpe hende med følelsen, som ”har været til stede hele livet”.

- I visse situationer føler jeg, eller andre får mig til at føle, at jeg er for hvid til at tale om en del af min arabiske arv. Man går igennem livet og prøver at finde ud af, hvor man passer ind. Er det, jeg er, eller hvad jeg har, nok til at gøre det, jeg føler, er rigtigt? Og betyder det, at jeg udnytter privilegiet af at have hvidhed i mig? Har jeg lov til at tale om denne side af mig, eller er det at tale om noget, som jeg ikke har nok erfaring til at vide noget om?

LÆS OGSÅ: Se det søde mor-datter-billede: Gigi Hadid og baby Khai matcher

Det er især efter, hun har fået datteren Khai med Zayn Malik, der har britiske og pakistanske rødder, at spørgsmålene om race og kultur er blevet endnu tydeligere for hende. Hun fortæller, at hun sammen med Zayn har talt om vigtigheden i at sætte ord på de følelser, begge stjerner er opvokset med.

Ligesom Gigi, er Zayn også den første generation i sin familie, der har sammenflettet flere kulturer. Det er derfor noget stjernerne har bondet meget over, og som de glæder sig til at give videre til deres datter.

LÆS OGSÅ: Se billede: Gigi Hadid har fået matchende tatovering med Zayn

Gigi fortæller, at hun glæder sig til, at de i fremtiden kan tale om, hvad det betyder at have flere forskellige kulturelle baggrunde som familie.

- Jeg tror, at Khai vil vokse op og føle, at hun kan være en bro mellem sine forskellige etniciteter. Jeg tror, at det ville være rart at kunne have disse samtaler og se, hvordan hun selv har det med det, uden at vi pålægger hende det. Det jeg glæder mig allermest til, er at høre, hvad hun selv har at sige om det en dag, og så se om vi kan tilføje noget eller besvare hendes spørgsmål, fortæller Gigi.

MegetMere