Fifth Harmony
Kendte

Fifth Harmony-medlem dropper Twitter efter forfærdelig hate

Af Anne-Sophie Uldall Petersen 8. august 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Normani fra Fifth Harmony har fået nok af hæslige, racistiske kommentarer.

Der har før været rygter om, at der er splid mellem pigerne i Fifth Harmony, og nu er rygterne blusset op igen. I et Facebook Live-interview blev Normani nemlig bedt om at sætte ord på sit forhold til de andre piger i bandet. Hun havde mange søde ting at sige om Lauren, Dinah og Ally, men da hun skulle fortælle om forholdet til Camila Cabello, gav hun kun et meget kort svar.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det har fået folk til at blive vrede på Normani og anklage hende for at fryse Camila ud. Normani forsvarede sig selv på Twitter og sagde, at der ikke er splid mellem pigerne, men det har ikke stoppet haterne, som forsat slyngede de tarveligste, racistiske tweets efter Normani.

Læs også: Camila Cabello i hård tid efter Shawn Mendes-duet

I går fik hun nok og postede et langt brev på Twitter, hvor hun forklarer, at hun har brug for en pause fra det sociale medie:

- Jeg har aldrig nægtet folk at have meninger, men i løbet af den sidste uge, og især i løbet af de sidste to døgn, er jeg blevet udsat ikke bare for onlinemobning, men for racistisk onlinemobning med tweets og billeder, der er så væmmelige og racistiske, at jeg ikke længere kan udsætte mig selv for det, skriver Normani blandt andet og slutter:

- At sidde skjult bag en computerskærm og nedgøre andre – særligt for deres hudfarve – gør dig ikke cool. Det gør dig til en kujon!

Læs også: Hvad er online-hate?

Det er bare ikke i orden at udsætte nogen for hate online! Forhåbentlig får Normani lyst til at vende tilbage til Twitter igen.

I galleriet kan du se, hvordan du kommer videre, hvis du har været udsat for onlinemobning:

Komvidereefteronline-mobning

For at du kan komme videre, efter at du er blevet mobbet på nettet, er det en forudsætning, at du har konfronteret de mennesker, som har gjort det. Selv om det er grænseoverskridende, og du slet ikke har lyst til at snakke med dem, der har mobbet dig, er det vigtigt at du tager fat i dem. Fortæl dem, hvor ked af det de har gjort dig.
Foto: Shutterstock
Mobning er alvorligt – også online-mobning! Derfor er det vigtigt, at der komme en voksen ind over, som kan gribe ind hvis mobningen skulle opstå igen. Det kan enten være den mor, din far eller din klasselærer.
Foto: Shutterstock
Hvis du skal videre, er det vigtigt, at der ikke ligger ting på nettet, som du er ked af. Sørg for at alle grimme kommentarer, og hvad der ellers måtte ligge, er blevet slettet. Hvis du ikke er sikker på, at alt er blevet slettet, så få en voksen ind over, som kan sidde sammen med mobberne og være sikker på, at alle grimme kommentarer er væk. Husk, at det IKKE er pinligt at bede en voksen om hjælp – ingen mennesker skal leve med, at der ligger så grimme ting om dem på nettet på grund af mobberi.
Foto: Shutterstock
Når man bliver mobbet, kan man nogle gange godt komme til at vende problemerne indad og spørge sig selv: ”Hvad gør jeg galt?” Det skal du ikke gøre, for det er aldrig din skyld. Mobning er en grim og ondsindet handling, og derfor kan det ALDRIG forsvares at mobbe nogle personer! Også selv om man ikke kan lide dem.
Foto: Shutterstock
Husk også, at folk der mobber ofte er superusikre. Måske er de bange for at de ikke selv er gode nok, og derfor finder de styrke ved at nedgøre andre for at få det bedre med sig selv. Øv dig i at prøve at se tingene på den måde, da det vil hjælpe dig til at komme videre.
Foto: Shutterstock
Man kan godt blive rigtig usikker, når man er blevet mobbet. Men det er vigtigt, du prøver at holde fast i, hvem du selv er! Prøv at finde din indre styrke frem, og sig til dig selv, at det er mobberne den er helt gal med – ikke dig!
Foto: Shutterstock
Taylor Swift har skrevet en sang om bare at ryste haternes kommentarer af sig… Så hvis du lige har brug for at blive mindet om, at det er det rene vås, nogle har skrevet om dig på nettet, og at du på ingen måde skal lytte til det, så skru op for Taylor, og tag rådet til dig!
Foto: Shutterstock