Fans tordner mod Billie Eilish: ”Sig undskyld”
Kendte

Fans raser over Billie Eilish: ”Sig undskyld!”

Af Josephine Sjelhøj 23. juni 2021
Billie Eilish er kommet i stomvejr efter en ny musikvideo og tre helt særlige ord. Læs med her og forstå, hvorfor Billies fans beder hende om at undskylde.

Da Billie Eilish postede et Instagram-opslag tidligere på ugen, fik det stor opmærksomhed fra hendes dedikerede fans. Dog blev det denne gang af de forkerte grunde.

Stjernen lagde nemlig billeder op fra sin nye musikvideo til ’Lost Cause’ med den simple caption, ”Jeg elsker piger”. Disse tre ord fik hendes følgere til at gå amok i begejstring over, at det muligvis var Billies måde at dele sin seksualitet med verden.

Under opslaget, hvor Billie også er omringet af en masse skønne kvinder, kan man se hendes fans spørge om, hvordan hun mener de tre ord, og om det er hendes ’coming out’-post.

Indtil videre har kunstneren ikke selv svaret på rygterne, men opmærksomme fans har opdaget, at hun har liket et meget interessant opslag fra en fan.

- Denne fandom er så pinlig nogle gange. Hvorfor har I brug for at være i nogens kommentarspor og sige noget, som I bogstaveligt talt ikke engang ved, er sandt, og noget, I selv har fundet på? Nogle gange er I så dumme. Nogle af jer skal bare lære at passe jer selv, skriver personen.

LÆS OGSÅ: Billie Eilish: Her er videoen, der har taget internettet med storm

Den manglende reaktion fra Billie har nu fået fans til at antage, at hun ’queerbaitede’, hvilket har fået mange helt op i det røde felt. De beder hende derfor nu om at undskylde for at udnytte sine LGBTQ+-fans.

- Bestie, jeg ved ikke om du queerbaiter, men det håber jeg virkelig ikke, for det ville være virkelig dårlig stil, skriver en skuffet fan, mens en anden skriver, at det er endnu mere dårlig stil af Billie at gøre det under den officielle Pride-måned. 

På TikTok har flere fans valgt at ødelægge cd’er og andet merch, fordi de er skuffede over deres store idol, som tilsyneladende har kaldt dem for ”pinlige”. Du kan se en af videoerne her

Hvad er queerbaiting?

Queerbaiting er når, heteroseksuelle personer antyder, at de for eksempel er homoseksuelle uden at være det. Det kan de gøre gennem handlinger eller ting, de siger.

Det er ofte anvendt i film og tv-serier, hvor der bliver givet hint til et romantisk forhold mellem to personer af samme køn, men hvor de ender med at være heteroseksuelle. Samtidig er der også mange musikere, der benytter queerbaiting for at få et større publikum, samtidig med, at de ikke risikerer at miste deres heteroseksuelle fans.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ifølge Jakob Steensen Nielsen, som er kommunikationskonsulent i LGBT+ Danmark, er queerbaiting et stort problem, fordi heteroseksuelle kunstnere og organisationer kan udnytte LGBTQ+-personers fortællinger. Det betyder, at de kan tjene penge på LGBTQ+-miljøet uden at opleve den store diskriminering, der følger med.

LÆS OGSÅ: Billie Eilish går viralt med nye billeder: "Jeg har fortjent respekt uanset, hvad jeg har på"

- Selvom LGBT+-liv fylder mere i medierne i dag, end de måske gjorde for ti år siden, har særligt unge LGBT+-personer stadig brug for at se offentlige rollemodeller og forbilleder i medierne, som de kan spejle sig i, fordi de ikke nødvendigvis kan spejle sig i deres klassekammerater eller omgangskreds. Derfor kan det være en enorm skuffelse, når man som LGBT+-person finder en rollemodel – for eksempel en kendt musiker – man føler, man kan spejle sig i, for så at finde ud af at personen ikke er autentisk og har pyntet sig med lånte fjer, forklarer Jakob Steensen Nielsen til DR

Man skal ikke tvinge folk

Selvom mange fans stadig vil have et klart svar fra Billie, så påpeger flere også, at stjernen ikke behøver at definere sin seksualitet. Det betyder, at bare fordi hun har været i forhold med mænd, så skal man ikke gå ud fra, at hun er heteroseksuel. Ved at antage dette er man nemlig med til at fjerne muligheden for at udforske sin seksualitet.

Samtidig er det i manges øjne også problematisk, hvis man tvinger Billie, og andre, til at springe ud på en måde, de ikke selv føler sig tilpasse med. Fansene anbefaler derfor alle til at vente tålmodigt på at se, hvordan Billie selv reagerer på situationen, inden man antager noget forkert.

- Samtalen omkring queerbaiting er nået til et forvirrende sted. På den ene side siger vi, at man ikke skal bekymre sig om etiketter, men på den anden side, forhører vi kunstnere om deres seksualitet, hvis de præsenterer sig bare en smule ”queer”, skriver aktivisten Matt Bernstein på Twitter.

Se det kontroversielle opslag fra Billie Eilish lige her:

Læs mere om