Kanye West sætter ild til sig selv til lanceringsfest
'Donda'

'Donda': Derfor satte Kanye ild til sig selv til sin lanceringsfest

Af Julie Sofie Hauritz 30. august 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Mega
Kanye Wests nye album, ’Donda’, er endelig ude. Få dage inden udgivelsen afholdte rapperen albummets tredje lanceringsfest – og den gik bestemt ikke stille for sig. Kanye satte nemlig ikke kun ild til sig selv og en kopi af sit barndomshjem, men inviterede også en række kendte ansigter på scenen - blandt andet sin ekskone Kim Kardashian, som dukkede op i en brudekjole.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Efter flere forsinkelser er Kanye Wests nye album, ’Donda’, endelig udgivet. Albummet er opkaldt efter Kanyes mor, der gik bort tilbage i november 2007. Albummet skulle oprindeligt være udgivet d. 23. juli 2021, men da dagen kom, var ’Donda’ stadig ikke at høre nogle steder (*så* typisk Kanye).

Nu er albummet her endelig – og man må sige, at albummets tredje (ja, tredje) lanceringsfest, der blev holdt kun få dage inden udgivelsen af albummet, har taget internettet med storm.

Festdeltagerne oplevede nemlig ikke kun, at Kanye satte ild til sig selv på scenen, men også en række overraskende optrædende – heriblandt Kim Kardashian i en brudekjole, og de omdiskuterede artister Marilyn Manson og DaBaby.

Kanye satte ild til sig selv
En af Kanyes helt store overraskelser til sin lanceringsfest var, da han først satte ild til en kopi af sit barndomshjem, som var placeret på scenen, for herefter at sætte ild til sig selv.

Det siges, at ildpåsætningen skulle symbolisere, at Kanye gav slip på sin fortid for at blive genfødt gennem asken.

Ilden blev slukket ved hjælp af ildslukkere af hans medhjælpere, som hele tiden var ved hans side.

Kim Kardashian i en brudekjole
En anden af Kanyes helt store overraskelser til festen var Kim Kardashians optræden.

Kim og Kanye har været gift i 6 år, men søgte om skilsmisse tilbage i februar 2021. Derfor kom det for mange også som en stor overraskelse at se Kim på scenen – særligt, fordi hun dukkede op iført brudekjole og slør.

Vi ved endnu ikke helt præcis, hvad Kims rolle under eventet var. Ifølge E! skulle brudekjolen dog forestille at være et symbol for parrets forhold og for sangen ’No child left behind’, som blev afspillet samtidig med Kims entre på scenen.

Selvom nogle fans har troet, at selve handlingen skulle symbolisere, at Kim og Kanye har fundet sammen igen, er det dog ikke tilfældet ifølge kendisserne selv. Kim deltog nemlig for Kanyes skyld:

- Jeg var glad for at gøre det for Kanye og hans fest, som var så vigtig for ham, fortæller Kim Kardashian i interviewet.

Marilyn Manson og DaBaby side om side med Kanye
Udover at have inviteret Kim Kardashian til at optræde under sit event, bragte Kanye også to ellers ”cancelled” artister frem på scenen – nemlig Marylin Manson og DaBaby.

Manson er tidligere blevet anklaget for voldtægt, chikane og overgreb på en lang række kvinder. Sidst så sent som tilbage i juli måned. Han har dog haft nægtet alle anklagerne.

Herudover er DaBaby også i ekstremt dårligt lys for tiden. Til en koncert på Rolling Loud, kom han nemlig med flere stærkt nedsættende bemærkninger om LGBTQ-personer. I begyndelsen af august undskyldte han dog overfor LGBTQ+-samfundet for sine kommentarer.

Marylin Manson og DaBaby

Det siges, at Kanye har valgt at inddrage de omdiskuterede artister i sin optræden, fordi han ønskede en reaktion fra sine lyttere.

Udgivet uden Kanyes tilladelse?
Selvom fans er mere end glade for, at Kanyes nye album endelig er ude, lader det til, at det ikke var meningen, at albummet ”allerede” skulle være udgivet på nuværende tidspunkt.

Få timer efter, at albummet var udgivet, delte Kanye nemlig et Instagram-post, hvor han skrev, at pladeselskabet Universal havde udgivet ’Donda’ uden hans tilladelse.

Kanye har (endnu) ikke selv uddybet, hvorfor albummet ikke skulle have været udgivet endnu.

Den manglende tilladelse kan dog skyldes, at han hellere ville have rapperen DaBaby med på albummets første nummer, ’Jail’, end den stjerne, som der i den udgivne version rapper på nummeret.

Det lader til, at der sker mange nye ting for Kanye West for tiden. Rapperen har for eksempel for nyligt også lige ansøgt om navneændring.

Vi glæder os til at se, hvad Kanye ellers har i vente for os!

MestLæste