Kendte

Conan Gray blev beroliget af Olivia Rodrigo til et helt særligt event: "Så længe jeg har hende, skal alt nok gå"

Af Ema Seferovic Foto PR 16. august 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Du kender ham måske fra hits som “Heather” og “Maniac”, der har haft stor succes på blandt andet TikTok, eller også har du muligvis spottet ham på verdensstjernen Olivia Rodrigos sociale medier. Gray og Rodrigo er begge musikere, og så er de bedste venner. Vi Unge har mødt Conan Gray til en snak om hans forhold til sine fans, hans bestie og hans drømme for fremtiden.

Tæt på Conan Gray

I det nyeste Vi Unge-blad, der er på gaden lige nu, har vi mødt musikeren Conan Gray til en snak om musik, fans og hans bedste veninde, Olivia Rodrigo. Bliv klogere på den amerikanske stjerne lige her.

Hvis du skulle beskrive din musik med tre ord, hvilke ord ville du så vælge?

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Trist, dramatisk og længselsfuld.

Hvad er historien bag din musik?

– Jeg har faktisk skrevet alle mine sange i mit soveværelse. Det har jeg gjort, siden jeg var 12 år gammel, hvor jeg startede med at lave musik. Jeg plejer at skrive sangene, hvorefter jeg indspiller dem på min telefon. Umiddelbart derefter lader jeg min producer lytte dem igennem, med det formål at finde ud af om vi skal producere dem færdig, eller om de skal skrottes.

Hvilken af dine sange betyder mest for dig?

– Min sang “Memories” fra mit nye album “Superache”. Jeg er så stolt af den her sang, fordi jeg føler, at jeg virkelig har puttet hele min sjæl i den. På mange måder synes jeg, at sangen sammenfatter hele albummet og dets stemning.

Hvad håber du, at din musik bringer til verden?

– Af alle ting i verden håber jeg inderligt, at min musik kan få folk til at føle sig mindre ensomme. Jeg håber, at de lytter med og føler sig set og hørt. Men jeg ønsker også, at folk får en oplevelse af, at det er okay at føle sig lidt skør nogle gange. Jeg prøver selv på ikke at tage mine følelser alt for seriøst – følelser er noget, der kommer og går – og på en måde føler jeg, at min musik repræsenterer lige præcis dette.

Hvor drømmer du om at være om fem år?

– Hvad angår mit personlige liv, drømmer jeg om at sidde i et hus på landet med en hund og en kop kaffe. I forhold til min karriere håber jeg, at jeg har lavet endnu flere sange, som folk føler, at de kan relatere til og bruge som en form for ”safe space”.

Hvad er det bedste ved dine fans?

– Det bedste ved mine fans er, at de er passionerede – og det, at jeg kan genkende mig selv så meget i dem. De er medmenneskelige og følelsesladede, og så er de ikke bange for at tale om deres følelser, og det er virkelig noget af det, jeg elsker allermest ved mine fans.

Hvem eller hvad inspirerer dig?

– For at være ærlig så inspirerer mit eget liv mig rigtig meget. Jeg skriver vitterligt sange om ting, jeg selv har oplevet eller været igennem. Selv om mit liv på mange måder er lidt anderledes end andres, er det min opfattelse, at de fleste mennesker går igennem mange af de samme ting i livet – alt fra forelskelse til sorg. Der er dog tre mennesker i mit liv, jeg ofte tager udgangspunkt i, når jeg skriver mine sange – hvem de er, holder jeg for mig selv.

Hvad betyder din bedste ven, Olivia, for dig?

– Tidligere i år var jeg til min allerførste Met Gala (et af verdens mest eksklusive modeevents, red.), og jeg var ret nervøs op til eventet, for det er virkelig en ekstravagant begivenhed, selv om det i princippet “bare” er en middag. Heldigvis var Olivia ved min side, og det beroligede mig. Jeg plejer altid at sige, at “så længe jeg har Olivia, skal alt nok gå”.

Hvad er dit bedste råd til Vi Unges læsere?

– Det hele skal nok gå – og selv om det hele måske lige nu føles uoverskueligt, ved jeg fra mig selv, at tiden er med én. Jo ældre man bliver, jo nemmere bliver det at håndtere det pres, de holdninger og de meninger, man møder på sin vej. Jeg er selv blevet bedre til at huske mig selv på, at folks tanker om en, hvem man er, og hvordan man er, ikke betyder så meget. Jeg er også af den overbevisning, at hvis der er nogen i ens liv, der får en til at føle sig mindre værd, så er de ikke ens tid værd. Det er vigtigt at huske på, at når nogen behandler en skidt, er det ofte opstået ud fra den anden persons egne usikkerheder – og det kan man ikke tage sig af.

Læs mere om

MestLæste