Bella Hadid
Kendte

Bella Hadid har i årevis forsøgt at leve med sin "tilstand": "Det har været den mest forvirrende ting"

Af Mariah Leitisstein 9. august 2023
Foto: Emmanuel Dunand/AFP/Ritzau Scanpix
Den amerikanske model fortæller, at hun i mere end 15 år har lidt i stilhed med sygdom

Ligesom sin mor, den forhenværende "Real Housewives of Beverly Hills"-kendis Yolanda Hadid, har modellen Bella Hadid i mange har kæmpet med Borreliose også kaldet Lymes sygdom.

Nu fortæller den 26-årige model for første gang om den kamp, som hun i årevis har kæmpet med sit helbred og med sygdommen, der har fået fat i både hende og lillebroren Anwar Hadid.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Søndag morgen delte hun et langt opslag med sine 59,3 millioner følgere.

Hadid skriver blandt andet, at hun i årevis har forsøgt at leve med sin "tilstand", og at det i kombination med sit arbejde og med at gøre både sig selv, sin familie og de mennesker, der støtter hende, stolte, har haft en voldsom virkning på hende, som hun "ikke rigtigt kan forklare".

– At være så trist og syg samtidig med at have så mange velsignelser, privilegier, muligheder og kærlighed omkring har været den mest forvirrende ting nogensinde, skriver hun og fortsætter:

– Én ting, jeg gerne vil sige til jer allesammen, er, at jeg er okay, og at I ikke skal bekymre jer, og at jeg ikke for alt i verden ville ændre på noget af det.

– Hvis jeg skulle gennemgå alt det her igen for at nå til det her øjeblik, jeg er i nu med alle jer, endelig rask, så ville jeg gøre det hele igen. Det har gjort mig til den, jeg er i dag.

Gigi Hadids lillesøster sender også en særlig tak til sin 59-årige mor, der har hjulpet hende med at holde styr på sygdommen og behandlingen.

Hvad borreliose?

Borreliose kaldes også Lymes sygdom. Det er en infektion, som forårsages af bakterien Borrelia burgdorferi, og som overføres til mennesker ved flåtbid.

Borreliose kan medføre symptomer fra hud, led, hjerte og centralnervesystemet.

Kilde: Sundhed.dk

Denne artikel blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

Lyt til Vi Unges podcast ’Ægte’, hvor content creator og skuespiller Fredrik Trudslev og sexolog Lene Stavngaard tager dig med på seksualoplysningsrejse og forsøger at give dig svar på alt det, du burde have fået at vide til seksualundervisningen i skolen.