Kendte

Basim: Min drøm er gået i opfyldelse

Af Sarah-Sofie Boussnina 22. juli 2011
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Tema om drømme: Vi har snakket med den dygtige sanger Basim om, hvordan musik er gået fra at være en drøm til hans levevej.

Hvor gammel var du, da du vidste, at du ville være sanger?
- Da jeg var lille, drømte jeg om at danse for Michael Jackson eller at være korsanger for Justin Timberlake. Jeg har altid drømt om at få lov til at udtrykke mig gennem kunst, men ikke nødvendigvis som sanger. Det var først, da jeg var med i første sæson af "X Factor", at det gik op for mig, hvor meget jeg brænder for at synge!

Hvornår gik det op for dig, at det kunne blive en levevej?
- Da jeg var med i "X Factor" i 2008, gik det pludselig helt amok, og det var der, at det gik op for mig, at det at synge var det, som jeg vil lave resten af mit liv. Det var vildt, at jeg på så kort tid, som 15-årig, kunne påvirke så mange mennesker. Det var der, det gik op for mig, at jeg skulle gå den vej.

Hvad gjorde du for at nå målet?
- En ting er at være med i "X Factor", en anden ting er at komme videre som person, så folk husker mig som Basim og ikke som Basim fra "X Factor". Det vigtigste for mig har været at være mig selv, at være nede på jorden og ikke at glemme, hvor jeg kommer fra. Det er jo personligheden, der gør, at folk kan lide én og at de husker mit navn.

Nu lever du som sanger, og du er ikke længere kendt som Basim fra X Factor, er det hele som forventet? Hvordan er det?
- Jeg havde ikke nogen forventninger til, hvordan det ville være at være popstjerne i Danmark. Jeg føler mig rigtig heldig over at få lov til at lave det, som jeg elsker! Jeg er så taknemmelig overfor de folk, som støtter mig og synes godt om mig. Det er fandeme fedt! Hver gang jeg siger det, kan jeg mærke glæden i hele kroppen!

Hvordan er en typisk dag i dit liv?
- Jeg står op om morgenen, løber en tur, kommer hjem og spiser lidt morgenmad og så sætter jeg god musik på. Nogle gange sidder jeg og skriver sange ellers slapper jeg af og ser fjernsyn. Derefter får jeg koordineret min dag. Nogle gange skal jeg ud og lave interviews, i studiet eller ud og spille. Hvis jeg skal i studiet, kommer min manager Thomas og henter mig, og så er jeg typisk i studiet fra klokken 12:00 til 23:00. I studiet er der altid nogle søde mennesker omkring mig, der sørger for, at jeg har det godt.

Har du andre mål, som du gerne vil nå?
- Der er mange ting, jeg synes, kunne være spændende at lave. Jeg kunne godt forestille mig at lave film i fremtiden, det synes jeg kunne være sjovt. Jeg har taget nogle skuespillertimer og fået at vide, at jeg er dygtig. Så hvem ved?

Hvis du ikke var blevet sanger, hvad var du så blevet?
- Hvis jeg ikke var blevet sanger og i stedet var gået i skole, så havde jeg nok læst medicin og var blevet børnelæge. Jeg er god til at tale med mennesker. Sådan noget synes jeg, er spændende. Det var noget, jeg i lang tid tænkte på, men så skete der noget andet, og det er så fedt, fortæller en glad Basim.

Læs også: Mads Laudrup: Du skal tro på dine drømme!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.