Sabrina Bahsoon
Kultur

Har du også set 'Tube Girl'? Derfor er hun mere end endnu en dansende TikTokker

af Christoffer Mygind Juul 26. september 2023
Foto: PR/Hugo Boss, redaktionen
Hun har fået folk over hele verden til at forsøge sig med metrodansen. Imens er hendes attitude blevet et helt fænomen.

Lader du også dig selv og din tommelfinger rive med af TikToks uendelige feed, har du det seneste stykke tid sikkert også stødt på en dansende pige i Londons undergrund.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Med hurtige bevægelser, vind i håret og et stort smil dokumenterer britiske Sabrina Bahsoon sine mange pendlerture på en måde, der på kort tid har skaffet hende et massivt følge på TikTok. Her har hun fået øgenavnet ‘Tube girl’ efter storbyens kendte metro og står i spidsen for en helt ny bevægelse blandt særligt kvinder på videoplatformen.

For med over 280 millioner visninger af hashtagget #TubeGirl, er det tydeligt, at Sabrina Bahsoon for de fleste er langt mere end bare en pige, der danser på et tog. Hun er blevet en at se op til blandt sine nu over 300.000 følgere, der er kommet til på rekordtid, for sin smittende selvtillid, der får flere til at prøve at gøre hende kunsten efter.

For selv om mange ofte hiver mobilen frem for at fange et særligt øjeblik, en smuk bygning eller et lækkert outfit, er der stadig stor stigma forbundet med at filme eller tage billeder af sig selv offentligt – særligt på egen hånd.

Det kan derfor af mange, der gerne vil optage en video af dem selv eller lave et ‘fit check’ på video, kræve store tilløb og dybe vejrtrækninger for at kaste sig ud i det. For det at lukke alt det ude, som forbipasserende måske måtte tænke, er for mange nemmere sagt end gjort.

Det er her, at ‘Tube girl’ er blevet et lysende eksempel på, hvad det kan føre med sig af gode ting, hvis man netop ikke lader sig kue af, hvad andre tænker om en. I hvert fald at dømme ud fra Bahsoons kommentarspor, hvor flere er nysgerrige på, hvordan hun dog har modet til at stille sig sådan op alene og samtidig tilkendegiver, hvad de ikke ville gøre for at kunne gøre det samme.

@sabrinabahsoon Personally i think I’m slaying and trusssttt nobody cares #tubegirl shoutout to all the people who say hi while i made the videos - you make my day 🥰 #tubegirleffect ♬ sexy ass cars - frʌns

Om så du beundrer eller ‘cringer’ over Sabrina Bahsson for hendes øjensynligt uberørte attitude i metroen, er hun nærmest blevet galionsfiguren på en bevægelse, der fordrer til mere selvtillid og mindre bekymring om andres dømmende blikke.

Videoerne har nemlig fået flere TikTok brugere til at følge trop og selv forsøge sig med at danse sig igennem myldretidens proppede metrotog i jagten på at opnå samme følelse af frigørelse og ‘self hype’, som trenden bygger på. Og det er meget vel en af efterårets mest livsbekræftende trends, som vi håber ikke går af mode lige foreløbig.

Artiklen blev første gang bragt på ELLE. Dette er en redigeret version.

MestLæste