Film & serier

#ViUngeMøder: Lucas Lynggaard Tønnesen fra The Rain

Af Ema Seferovic 6. august 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Vi Unge har mødt den seje skuespiller Lucas Lynggaard Tønnesen, der spiller ”Rasmus” i Netflix’ hitserie ”The Rain”, til en snak om sæson 3, fremtidsdrømme og vilde fan-oplevelser.

Så er ventetiden ENDELIG ovre. Den tredje og sidste sæson af den nordiske Netflix-hitserie ’The Rain’ er ude nu! Vi Unge fejrer det med et interview med en af seriens hovedskuespillere, Lucas Lynggaard Tønnesen, der spiller ”Rasmus” i serien. Bliv klogere på The Rain og den seje skuespiller lige her!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvis du skal beskrive sæson 3 i en sætning, hvordan ville den sætning så være?

Sæsonen handler om at flytte hjem igen uden at vide, om det hjem, man kom fra, stadig er det samme.

Hvem er Rasmus nu? Hvordan har han forandret sig siden sæson 1 og 2?

[Pssst! Indeholder spoilers for tidligere sæsoner]

”Der sker en forandring med Rasmus i slutningen af sæson 2, hvor hans storesøster Simone [Alba August] skyder ham. Det svigt, han føler overfor sin egen søster, gør, at han i stedet knytter sig til lederen af Apollon, som er Sten [Johannes Bah Kuhnke], og som tidligere er blevet set som den ”onde” i serien. Rasmus’ store forandring i sæson 3 sker, da han indser, at han altid ”bare” har været Simones lillebror. Det vil han ikke længere. Han ønsker at finde sin egen vej, og det er faktisk et af de helt store temaer i sæson tre. Generelt er jagten på at finde sig selv og sin identitet noget, der går igen som et tema gennem alle tre sæsoner. I den nye sæson kommer Rasmus til at træffe nogle svære beslutninger og generelt være mere selvstændig, og det er nok den største forandring, som han gennemgår fra første til og med den tredje og sidste sæson.”

Det lyder som en vild udvikling, din karakter Rasmus har været igennem. Hvordan har du udviklet dig som skuespiller?

”I min rolle som Rasmus har jeg udviklet mig ved at prøve mig frem. I serien har Rasmus nogle særlige kræfter, og her har jeg da tænkt som skuespiller ”Hvordan gør jeg lige det? Hvordan spiller jeg det?”, men så har jeg bare prøvet mig frem. Som skuespiller i The Rain har jeg fået lov til at prøve en masse forskellige teknikker af og været igennem hele følelsesregisteret. Det har været fedt at kunne udfordre og udforske sig selvom skuespiller på den måde. På mange måder kan det nogle gange føles som om, at jeg i de seneste tre år har gået i skole, fordi jeg har lært så meget af den her oplevelse.”

Hvilken scene har været den mest udfordrende at indspille for dig?

”Min karakter Rasmus har ikke særlig meget tøj på i størstedelen af serien. Så jeg vil faktisk sige, at de mange scener, vi skulle optage om vinteren, har været udfordrende for min krop. Der var en scene, vi skulle optage udenfor, hvor der var frostgrader, og jeg havde tanktop på. Det var en kold fornøjelse, fordi det tog omkring 4 timer, og jeg kan huske, at jeg til sidst kom til at sige ”Jeg kan ikke mere”, selvom det ikke stod i mine replikker. Det er selvfølgelig ikke med i serien, men det var virkelig koldt. Så koldt at jeg til sidst ikke kunne mærke min krop!”

Læs også: Anmeldelse: "The Rain" sæson 2

Nu er det allersidste sæson af ”The Rain” – hvordan har du det med det?

”Det har jeg det faktisk godt med. I starten, da vi lige var blevet færdige med at optage, så kunne jeg slet ikke rigtig forholde mig til, at det hele var slut. Det havde været sådan en vild optage-periode, men det var også superfedt. Så der gik faktisk en hel uge, før jeg havde fattet, at det hele var slut. Men jeg synes også, at det er det helt rette tidspunkt at stoppe. Man plejer jo at sige, at ”man skal stoppe, mens legen er god!”, og efter tre år med The Rain, så bliver det også dejligt at prøve noget helt nyt – og måske er jeg så heldig at få lov til at arbejde sammen med de andre skuespillere igen i et andet projekt. Det håber jeg i hvert fald.”

Hvad eller hvem kommer du til at savne allermest ved/fra ”The Rain”?

”Jeg kommer uden tvivl til at savne Alba [Rasmus’ storesøster Simone] meget. Jeg er blevet så vant til at se hende hele tiden i forbindelse med optagelserne, men jeg ved selvfølgelig godt, at hun kun er et opkald væk. Derudover kommer jeg selvfølgelig også til at savne resten af castet. Vi var på mange måder blevet til en lille familie, og det har været så fedt at lære dem alle at kende.”

Hvad er din yndlingssæson?

”Jeg tror nok, det var den allerførste sæson, fordi det hele var så nyt og spændende. Ingen af os vidste rigtigt, hvad vi gik ind til. Det var så mystisk det hele, og jeg husker, at vi optog i så lang tid, og det gjorde, at vi var sammen i så mange timer om dagen, og det gjorde bare, at jeg i dag er blevet så gode venner med de andre skuespillere.”

Hvad skal du nu? Hvad drømmer du om?

”Jeg drømmer om at lave dansk drama. Nu har jeg arbejdet med sci-fi genren i The Rain, så jeg glæder mig til at skulle prøve en anden genre af – måske noget mere realistisk og jordnært. Jeg kan ikke afsløre, hvad mit næste projekt bliver, men jeg kan sige, at det bliver spændende!”

Hvis du kunne vælge en rolle, der allerede var blevet spillet af en anden skuespiller, hvilken rolle skulle det så have været?

”Jeg synes, det er svært, fordi dem, der spiller rollerne, virkelig er gode og dygtige – og de passer virkelig til deres roller. Men hvis jeg skal vælge en, så gad jeg godt have spillet Timothée Chalamets rolle i Netflix’ nye serie ”The King”. Det er en virkelig fed historie og en supergod film, og så synes jeg bare, at der er nogle spændende scener og gode dialoger.”

The Rain er den mest succesfulde nordiske Netflix serie. Med hold nu fast – over 30 millioner seere – og så har alene du næsten en halv million følgere på Instagram. Hvad har været den vildeste oplevelse i forbindelse med The Rain?

”Det var nok, da jeg var i Paris med min kæreste. Da vi ankom, lagde hun et billede op på sin Instagram, hvor hun står og kigger ud ad vinduet på vores hotelværelse. Der var så nogle fans, der havde fundet ud af, hvor det var henne og havde så kørt en halvanden time med deres forældre for at finde hotellet, for så at vente på, at vi kom hjem til hotellet efter en dag i byen. Fansene og deres forældre fortalte os, at de havde ventet ude foran hotellet i fire timer for kun at sige ”Hej!”. Det var virkelig en vild og underlig oplevelse. Tænk, at de har stået der så længe for blot lige at sige ”Hej!” til mig. Der var i øvrigt også én af fansene, der havde lavet en dukke af mig, som hun viste mig. Hun fortalte mig, at dukken havde sin egen Instagramprofil. Helt klart en af de sjoveste og vildeste fan-oplevelser.”

Hvad er dit bedste råd til Vi Unges læsere?

”Hvis der er noget, du drømmer om, som du virkelig gerne vil, så gør det ikke noget, at du tvivler på dig selv engang i mellem. Det er helt normalt, og det er der mange, der gør. Jeg tror faktisk, at tvivlen kan være ens styrke. Hvis man tvivler og er lidt nervøs, er man nemlig oftest endnu mere fokuseret og klar til at kæmpe for sine drømme. Samtidig vil jeg sige, at man ikke skal være bange for at fejle. Det kommer vi alle til nogle gange, for ingen mennesker er perfekte.”

Skal du også se tredje og sidste sæson af The Rain?