Film & serier

Viilbjørk Malling Agger – spiller Anna i PULS

Af Karen Emilie Thalsgaard 17. juli 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Lær PULS skuespillerne endnu bedre at kende, når vi spørger ind til hvordan det har været at spille med i den nye ungdomsserie.

Hvordan har det været at medvirke i PULS?

Det har været en stor og lærerig oplevelse at medvirke i Puls. Jeg er dybt taknemmelig for arbejdet med mine medspillere og vores fantastiske instruktør Mette føns.

Hvad var det sværeste ved at spille din rolle?
Hmm jeg har næsten lyst til at sige at noget af det sværeste har været at navigere i hvornår man er sårbar og hvornår man måske ligger lidt låg på følelserne. Nogle gange læste jeg en scene helt anderledes end hvad den var tiltænkt, og så skulle man jo være omstillingsparat.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad har været det sjoveste ved at spille din rolle?

Det har været hele oplevelsen. At spille sammen med søde og dygtige kollegaer og venner og få en masse nye og dejlige bekendtskaber.

Kan du nævne en scene i serien, som var særligt svær/sjov/tankevækkende at indspille?

Det er svært at nævne en scene uden at komme til at afsløre for meget af seriens handling. Anna er den umiddelbare pæne, søde og lidt naive pige i vennegruppen, men det er en lidt anden side af Anna vi får at se i sæson 2. Der er især nogle scener imellem Anna og Sophia som har været rigtig sjove og inspirerende at optage og arbejde med.

Serien omfatter mange forskellige problematikker, tabuer og udfordringer ved at være ung. Er der én bestemt problematik, som du godt kunne tænke dig at være med til at ændre i den virkelige verden?
Ja det kan jeg bestemt. I mit arbejde med karakteren har jeg gjort brug af mange af mine personlige erfaringer fra mit eget liv. Serien forsøger at give et indblik i nogle af de problemer som de unge i dagens samfund bakser med, ofte under overfladen, og om at turde være den man er. Derfor har det også været vigtigt for mig at udtrykke ægte og relaterbare følelser, og derigennem har det været en fordel at trække på personlige følelser, tanker og oplevelser fra mit eget liv.

Læs også: Amer Bosnjak – spiller Samir i PULS

Kan du genkende de følelser og tanker, du arbejder med i serien fra dit eget liv?
Serien fremsætter mange vigtige problematikker som alle er vigtige. Jeg synes det er vigtigt at italesætte og sætte fokus på hvor svært det er at være ung i dag. Det er hårdt at skabe sin egen identitet uden at føle sige forkert eller utilstrækkelig. Ungdommen i dag er fyldt med perfekte glansbilleder af en falsk virkelighed, som gør det umuligt at leve op til. Hvem kan egentlig følge med? Det er undervurderet hvor hårdt det er at være ung i dag. Jeg håber at serien kan være med til at sætte de unges udfordringer i større fokus.

Er du blevet gode venner med nogle af de andre skuespillere?
Man bliver ofte en lille familie når man arbejder så intensivt sammen på et projekt. Vi har det rigtig hyggeligt og sjovt sammen og ses også privat. Vi kendte ikke hinanden inden vi startede på projektet, men vi fandt meget hurtigt sammen og blev hurtigt gode venner. Det gør kun arbejdet endnu sjovere, at få lov til at arbejde sammen med nogle mennesker man også har det godt med udenfor jobbet.

Hvad er det vigtigste, du har lært ved at medvirke i serien?

Hvor enormt vigtigt det er at italesætte de problemer man går og bakser med. Det er OK ikke at have det OK, og det er vigtigt at sige det højt og søge hjælp og støtte fra venner og familie! Du kan ikke klare alting selv.

Har du et godt råd, som du vil give videre til Vi Unges læsere?
Husk at mærke efter hvad du selv har lyst til. Du har ikke travlt. Der er altid en bagside til glansbilledet og vi bakser alle med hver vores problemer.