Film & serier

Amer Bosnjak – spiller Samir i PULS

Af Karen Emilie Thalsgaard 17. juli 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Lær PULS skuespillerne endnu bedre at kende, når vi spørger ind til hvordan det har været at spille med i den nye ungdomsserie.

Hvordan har det været at medvirke i PULS?

Det har været fantastisk. Jeg er glad for at jeg ikke fik de 6-7 roller som jeg var til casting til de sidste 6 år. For man kan næsten ikke få en bedre start end den som jeg har fået med PULS. Jeg elsker at se film og serier, men jeg elsker meget mere at lave det. Hele rejsen og processen. Den betyder meget mere for mig end slutresultatet. Jeg føler også at man lærer mere ved at være på set og gøre det, end nogen skuespilskole eller kursus nogensinde kunne. Jeg har ikke haft meget skuespil træning. Et par kurser og en bog. Men jeg har lært mest ved at se andre skuespiller, og bare observere folk.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad var det sværeste ved at spille din rolle?

Det var nok at løbe, skate, danse og hoppe efter at have næsten sprunget mit højre korsbånd på aller første optagelsesdag før aller første take haha.

Det var ikke særlig rart, og jeg var bange for at have mistet rollen. Men heldigvis beholdte de mig.

Det var en hård og krævende rolle og jeg var nervøs for at spille karakteren. I starten vidste jeg ikke om jeg kunne gøre det, og jeg var nervøs over hvad folk ville tænke om mig, da det ville have været første gang de havde set mig. Men min mavefornemmelse sagde go for it, det er en kæmpe mulighed. Du har ville det her skuespil i så lang tid og nu har du fået en gylden mulighed til at vise at du er skabt til det. Så jeg sagde bare "fuck it" og gav 120% for at bringe Samir til liv.

Læs også: Vilmer Trier Brøgger – spiller Erik i PULS

Hvad har været det sjoveste ved at spille din rolle?

Det hele, men mest af alt samarbejdet med instruktøren, Mette Føns. Jeg er mega heldig for at have fået hende som min første instruktør. For det første fordi hun er pisse dygtig og ekstremt passioneret, men også fordi hun er så sød og forstående og åben over for sine skuespillere. Hun er også selv skuespiller og det føler jeg har haft stor betydning for hvordan hun arbejder med os. Hun ved hvordan det er at være skuespiller, hvad man går igennem fysisk og psykisk. Hun ved hvor hårdt og sårbart det kan være.

Kan du nævne en scene i serien, som var særligt svær/sjov/tankevækkende at indspille?

Der er en scene med Samir og hans mor Marija som den dejlige Biljana Stojkoska spiller. Personligt har jeg for det meste kæmpet alene om mine problemer og aldrig rigtig søgt omsorg og hjælp af min mor. Det fik jeg lov til at opleve i den scene og er siden da blevet følelsesmæssigt tættere med min egen mor. Jeg havde det virkelig grineren hver gang jeg arbejdede med Adam Brix som spiller Kevin i serien. Han er så sej synes jeg.

Kan du genkende de følelser og tanker, du arbejder med i serien fra dit eget liv?

Klart. Ensomhed er nok den følelse jeg kender bedst til. Det har altid været en ting for mig, om jeg er i en gruppe med 20 personer eller om jeg sidder alene. Men man kan sagtens være alene uden at føle sig ensom. Jeg elsker at være alene, og jeg har brug for at være alene. Jeg føler at alle burde lære at nyde at være alene. Det kan hjælpe mange mennesker. Jeg elsker også at socialisere og være med andre mennesker, men jeg kan ikke være det i alt for lang tid. Har forresten lige udgivet den første single fra mit debut album som kommer ud i slut 2020. Singlen hedder "God's Lonely Man".

Serien omfatter mange forskellige problematikker, tabuer og udfordringer ved at være ung. Er der én bestemt problematik, som du godt kunne tænke dig at være med til at ændre i den virkelige verden?

Som ung kan man tit føle at ingen forstår dig og at alle misforstår dig. Men du er ikke alene. Hver person du møder har i dem deres egen krig som de kæmper. Så det er vigtigt at lære at være tålmodig med folk. At have empati for andre. At ikke være så hurtig til at dømme. Mange unge går rundt med hemmeligheder og ting de gemmer, og det har jeg også gjort, men jeg har været rimelig hurtig til at sige "fuck hvad de synes om mig". Jeg er den jeg er, og du er den du er. Du skal være stolt over det, og turde være dig selv. Ved at være dig selv 100% vil du med tiden finde mennesker som elsker dig for den du er. Hvis det så bare er 1 ven i starten, så er du altså heldig. Hellere 1 rigtig ven end 20 overfladiske. Jeg har nogle af de bedste venner og dem har jeg kun fordi jeg har stået ved mig selv 100%. Tro mig, det er dét værd.

Er du blevet gode venner med nogle af de andre skuespillere?

Ja! Vi har været på sejlture og biografture sammen, og det er altid fyldt med gode vibes og sjov. Jeg føler mig heldig for at have mødt og arbejdet sammen med de andre 6 spillere og at vi har så naturlig kemi sammen. De gjorde mig til en bedre skuespiller. Ville ønske at jeg fik arbejdet lidt mere med Frederik, Caroline og Viilbjørk men mon ik det også kommer til at ske en dag.

Hvad er det vigtigste, du har lært ved at medvirke i serien?

Jeg har lært mange ting om processen og den tekniske del af at lave film, men det vigtigste jeg har lært er at være mere ligeglad med hvad folk synes om mig. Jeg var altid ret åben som person før PULS, men nu føler jeg at jeg er endnu mere åben. Jeg er også blevet bedre til at acceptere mig selv.

Har du et godt råd, som du vil give videre til Vi Unges læsere?

Prøv hele tiden på at blive bedre. Ikke at være bedre end andre, men dig selv! Sigt hele tiden efter at være den bedste version af DIG. Lige nu er du allerede nok, og det skal du vide, men prøv alligevel. For du har kun et liv, så hvorfor ikke leve det til det fuldeste?

Jeg ved at nogle af jer sidder med store drømme og ambitioner, men aner ikke hvordan i starter, opnår dem, eller hvornår. Det behøver i ikke at vide. Det er nok at have de tanker i baghovedet, og så længe du tror på dem nok, vil de altid sidde der og de vil hjælpe dig igennem de hårdeste tider. Tro på dig selv og dine drømme og lad dig ikke knække af nogen eller noget som helst. Lige siden jeg var 3 eller 4 har jeg troet på at jeg ville lave noget stort i mit liv, og jeg har stadigvæk ikke gjort det endnu. Men jeg sigter efter det jeg brænder for som er film og musik med 120% passion. Jeg har ville være professionel skuespiller i næsten 10 år og først nu har jeg fået min debut rolle, og det har været ventetiden værd. Jeg er meget taknemmelig. Hvem ved hvornår jeg får min næste, om jeg overhovedet får en næste. Men jeg tror på at det nok skal ske. Hvordan og hvornår er ligegyldigt, så længe jeg har det i mit baghoved. Det er en hård vej og det vil i også opleve, men aldrig giv op. Du kommer til at føle dig deprimeret og nede og alene ofte, men det er helt normalt. Vi kan ikke altid være glade. Se på dit humør som vejret. Det kan ikke altid være solskin og varme. Nogle gange vil det regne og andre gange vil det tordne, men det er du ikke bange for.