Film & serier

Undersøgelse: Derfor elsker du gyserfilm

Af Stine Kærsgaard 26. april 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Faktisk er der en videnskabelig grund til, at du synes, det er lidt sjovt at blive bange.

Er du også en af dem, som har det en smule ambivalent med gyserfilm? For hvor du på den ene side hader at blive skræmt og være bange, er der også noget i dig, som gør, at du bare ikke kan få nok … Og hvorfor er det egentlig sådan?

Læs også: Man kan blive syg af at stalke 

Det kan vi nu få svar på. For ifølge en ny Ted-video (du ved, de der videoer, man kan finde på nettet, hvor en masse kloge mennesker snakker om en masse kloge ting og emner,) er der faktisk en videnskabelig forklaring på, at vi elsker at blive bange.

I videoen forklares det, at når vi bliver truet, forbereder vores kroppe os på fare ved at udløse nogle stoffer, som ændrer den måde, vores hjerner og kroppe fungerer – så vi har størst mulig chance for at overleve den ”farlige” situation.

Læs også: Din brug af smartphone afslører dig 

Når din krop går i forsvar, så sker der det, at du bliver fyldt med energi og glemmer alle andre bekymringer. Det kan sammenlignes med samme følelse, som når du bliver rigtig ”høj” af glæde, og faktisk fungerer det sådan, at når du sidder og ser en gyser – men du alligevel ved, at du er i sikkerhed – så formår du at finde glæde ved det høje sus af energi, som din krop giver dig, frem for at flippe helt ud over det og tænke, at du skal kæmpe for dit liv. Lidt crazy ikke?! Hvornår så du sidst en gyser?

Se her, hvad drengene er bange for, når det kommer til kærlighed ...

Deterdrengenebangefor

Drenge er ret slemme til at drille hinanden med, hvem de godt kan lide. De kan godt finde på at presse hinanden lidt til at få det sagt til pigen, og hvis hun afviser ham, er han bange for, at vennerne vil drille endnu mere.

Drenges stemmer går i overgang i puberteten, og det kan godt gøre, at deres stemmer nogle gange laver et lille knæk, som han ingen kontrol har over. Det kan godt gøre fyrene ret usikre, når de taler med én, de rigtig godt kan lide.

Når han lægger et billede på Instagram eller Facebook, holder han lige så meget øje med, om du liker, som du selv gør.

Drenge bliver lige så usikre på dem selv, som piger gør. Derfor er han selvfølgelig nervøs for, om hende, han er vild med, også er vild med ham!

Drenge ved godt, hvor meget vores veninder betyder for os, og derfor bekymrer de sig tit om, om dine BFF’er mon kan lide ham.

Drenge bekymrer sig mindst lige så meget om, hvordan de kysser, som vi gør, så slap af, og nyd det.

Drenge bekymrer sig ret meget om, om du synes han er sej og klog nok til at være din kæreste. Husk at give ham masser af komplimenter – lige så mange som du selv forventer at få!

Fyre virker tit som om, de er vildt selvsikre og har et superafslappet forhold til sex. Men sådan er det ikke nødvendigvis! De fleste fyre er nemlig ret nervøse for den første gang. De kan for eksempel være nervøse for, at de ikke kan gennemføre samlejet, eller at det går alt for hurtigt. Hvis du snart skal have sex med din kæreste for første gang, så er det en rigtig god idé at tale med ham om jeres forventninger og bekymringer.

 

 

 

Læs mere om

MegetMere