’Skamløs’: Den nye serie, der udfordrer tabuer om kvinders seksualitet
Film & serier

’Skamløs’: Ny dokumentarserie udfordrer tabuer om kvinders seksualitet

Af Josephine Sjelhøj 12. marts 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den nye DR3-serie ’Skamløs’ udfordrer fordomme og tabuer om kvinders seksualitet. Serien zoomer ind på dialogen om kvinders sexlyst. Læs meget mere om ’Skamløs’ lige her.

DR3 er klar med en helt ny dokumentarserie, som udfordrer fordomme og tabuer om kvinders seksualitet.

I ’Skamløs’ følger vi de tre stærke unge kvinder, Sofie, Inger og Asmita, som på hver deres måde kæmper for, at kvinder skal have lov til at tale åbent om sex og lyster - uden at blive udskammet af samfundet.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Serien er et bevis på, at kvinder i 2021 stadig møder undertrykkelse, nedgørelse og tilsvining, når de taler åbent om deres sexlyst.

LÆS OGSÅ: ’Generation’: Her er alt, du skal vide om den nye ungdomsserie

'Skamløs’ er med til at udfordre den dobbeltmoral, der er i forhold til mænd og kvinders sexliv. Når mænd har sex med flere forskellige personer, bliver de set som en helt – når kvinder har haft flere sexpartnere, bliver de kaldt billige. Det ønsker kvinderne i dokumentarserien at gøre op med.

- Sex skal være en åben ting, man skal kunne dele – også specielt som kvinde. Mænd kan have flere sexpartnere uden at blive dømt, fortæller Inger i en episode.

En vigtig samfundsdebat

’Skamløs’ taler derfor ind i en større samfundsdebat, som forsøger at udfordre den måde, kvinders seksualitet bliver talt om i forhold til mænds seksualitet. Mange kvinder oplever, at de ikke kan tale højt om deres sexliv uden at blive mødt af nedværdigende kommentarer.

Derfor er det vigtigt at se seje unge kvinder, der tør at være åbne om deres forhold til sex, så man ser, at det er noget af det mest naturlige i verden.

LÆS OGSÅ: Klub Venus bryder med tabuer: Onani er ikke skamfuldt

Ved at dokumentarserien normaliserer det naturlige ved kvinders sexlyst, er den også med til at bryde de tabuer, der er forbundet med kvinders seksualitet. ’Skamløs’ er en del af en større bevægelse, som sætter fokus på, hvor meget vi stadig har at kæmpe for i forhold til ligestilling og seksuel frigørelse.

I ’Skamløs’ viser Sofie, Inger og Asmita, at kvinder aldrig skal føle skam over at have et positivt forhold til sex og deres kroppe, og de håber på, at inspirere andre med deres budskab.

Se traileren til ’Skamløs’ her:

Alle tre afsnit af ’Skamløs’ kan ses lige nu på DRTV.

LÆS OGSÅ: Digt: Kampen, vi stadigvæk kæmper

Læs mere om

MestLæste