Film & serier

Se traileren: Her er den nye danske ungdomsserie om sex, der rykker grænser

Af Josephine Sjelhøj 1. juni 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Jesper Christensen
DR er klar med ungdomsserien "Salsa", som tackler alt, der omhandler seksualitet, krop og kærlighed. Se traileren til serien, der rykker grænser, lige her.

DR er klar med deres helt nye ungdomsserie "Salsa", som tackler sex blandt gymnasieelever på en måde, vi aldrig har set før.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Salsa" handler om søstrene Uma og Victoria, der er spillet af Safina Coster-Waldau og Filippa Navarana, som står på tærsklen til voksenlivet, og samtidig tager den norske sex-app "DRIFT" danske unge med storm. Mens Uma er fascineret af appen, er søsteren forarget over de etiske dilemmaer.

Hvordan finder man balancen mellem sine egne og ens partners behov? Og hvordan får man sagt fra, hvis ens grænser bliver overskredet? Det er blandt andet nogle af de temaer, der bliver udforsket i "Salsa".

Serien er ikke blot lavet til de unge, men også i samarbejde med dem. Jonas Risvig, der står bag serien, fortæller, at han igennem produktionsprocessen har holdt utallige workshops og spørgerunder på sin Instagram. Han har på baggrund af det, sammensat en serie, som indeholder nogle af de oplevelser, unge har, når de bliver seksuelt aktive.

– Mange unge mangler et sprog og et rum til at tale om sex på en afslappet, naturlig og ærlig måde. For mange af de unge, jeg møder, render rundt med nogle urealistiske forventninger til både sex og dem selv, hvilket der er behov for et opgør med, fortæller Risvig.

Instruktøren fortæller også, at selvom "Salsa" ikke løser alle de udfordringer, unge står over for, så håber han, at den kan rykke til nogle af de grænser, der tidligere har været, når det kommer til samtalen om seksualitet, køn, krop, krænkelser og kærlighed.

– Jeg håber, "Salsa" kan være med til at bygge bro og sætte gang i de nødvendige samtaler.

Serien består af i alt syv afsnit. De første tre episoder af "Salsa" kan ses på dr.tv d. 3. juni, mens de resterende afsnit får premiere de to efterfølgende fredage.

Se traileren til Salsa her:

Læs mere om

MestLæste