Film & serier

’Riverdale’-stjerne spiller stor hovedrolle i ny film om corona

Af Tanja Hartmann 19. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kan du ikke få nok af den altid retfærdighedsøgende Archie fra ’Riverdale’? Så kan du lige nu se endnu mere til den garvede skuespiller KJ Apa, der spiller Archie, i en splinterny film, som snart kommer til at rulle over din skærm.

Du kan godt begynde at glæde dig til den 10. maj. Her udkommer den splinternye film ’Songbird’, og den har ingen ringere end KJ Apa, bedre kendt som Archie Andrews, i hovedrollen.

’Songbird’ er en thriller/sci-fi-film, der skildrer et emne, som vi alle efterhånden kender ret godt til - den handler nemlig om selve coronapandemien. Her spiller KJ Apa den frygtløse Nico, som er immun for virussen. Han kæmper både for kærligheden og overlevelsen i et samfund, som ikke længere er trygt.

LÆS OGSÅ: Test: Hvem af pigerne fra 'Riverdale' er du?

Skildre dystopisk fremtid

Mens at smitten falder, og vores samfund så småt åbner op igen i den virkelige verden, tager filmen en noget anden drejning. Her bliver vi ført fire år frem i tiden til et samfund, der stadig er i lockdown. Covid har spredt sig og opdelt samfundet. Der findes nu to slags mennesker – dem der er immune for virussen, og dem der ikke er. Mens de immune kan bevæge sig frit udenfor, skal de ikke immune blive inden for hjemmets fire rammer.

Farer lurer konstant. Det er nemlig ikke kun virussen, der har dødelige konsekvenser. Regeringen har overtaget magten og sat militære styrker ind. De henter de smittede personer og tager dem med til den frygtede Q-zone (karantænde-zone), som ingen nogensinde vender tilbage fra.

Dog er der stadig et par modige sjæle, som kæmper mod regeringens undertrykkelse. En af dem er Nico. Han er kærester med den isolerede, ikke-immune Sara, som spilles af ingen mindre end ’Descendants’-stjernen Sofie Carson. De har ingen fysisk kontakt, og kan kun se hinanden over FaceTime.

Da regeringen antager, at Sara er smittet, gør Nico alt for at redde hende. Han begiver sig ud på en livsfarlig mission for at skaffe hende et sikkerhedspas, der består af et armbånd, som de immune har på. Dog står regeringen klar med snigmordere til alle dem, der kæmper mod.

Om kærligheden ender med at sejre, må du finde ud af, når filmen udkommer online den 10. maj hos Nordisk Film. Indtil da kan du se traileren lige her:

Stolt af sin rolle

KJ Apa har førhen udtalt, hvor stolt han er over at spille med i ’Songbird’. Det har nemlig været helt anderledes for ham at spille Nico, end når han indtager rollen som Archie i ’Riverdale’. Han føler, at han kunne være mere sig selv i filmen.

- Jeg følte mig helt fri. Med Nico kunne jeg få lov til at udtrykke mig på en mere naturlig måde. Jeg var ikke dækket af makeup eller hårprodukter. Jeg fik lov til at gro mit eget naturlige hår og skæg, fortæller han i et interview med skuespillerinden Demi More.

Det har også været stort for ’Riverdale’-stjernen at spille sammen med verdenskendte skuespillere i ’Songbird’. Her har han blandt andet stået foran kameraet sammen med stjerner som Demi Moore, Sofie Carson, Alexander Daddario, Craig Robinson, Bradley Whitford og mange flere.

Især Sofie Carson og KJ Apa har haft det sjovt sammen, imens de indspillede filmen. 'Descendants'-stjernen har blandt andet lagt et billede på Instagram af de to skuespillere, hvor de filmer en af de sidste scener af filmen.

Se det cool billede lige her:

Vi Unge anmelder filmen

'Songbird' byder i særdeleshed på masser af aktion, og nerverne sidder ude på tøjet hele filmen gennem, da man hurtigt kommer til at holde af hovedpersonerne og håbe på deres overlevelse. Dog lever filmen også op til thriller-genren og er en smule uhyggelig. Så hvis man er en sart sjæl, som ikke bryder sig om blod, virus og død, er filmen muligvis ikke noget for en. Desuden kan en film om pandemien under pandamien i sig virke lidt skræmmende. Vi Unge giver derfor filmen 3 ud af 6 popcorn.

Skal du se ‘Songbird’?

LÆS OGSÅ: KJ Apa: "Det er hårdt at spille Archie"

MestLæste