Philip Peng Rosenthal/Viaplay
Film & serier

Ny miniserie om at være queer i en heteronormativ kultur. Se traileren her

Af Sigrid Glavind 4. maj 2023
Foto: Philip Peng Rosenthal / Viaplay
Den 18. maj har "En af drengene" premiere på Viaplay. I serien følger vi teenageren Lau, der føler sig anderledes end de andre drenge i en hypermaskulin kultur.

Kan man både være queer og en 'rigtig mand'? Det forsøger hovedpersonen Lau at finde svaret på i miniserien "En af drengene". I serien følger vi 9. klasse-eleven Lau, der har svært ved at leve op til samfundets maskuline idealer.

En gruppe 9. klasse-drenge fra provinsen skal på manddomstur, hvor de skal igennem en række opgaver, for at blive, hvad de voksne på turen kalder, 'rigtige mænd'. Men Lau har svært ved at forstå de andre drenge, og ved ikke, hvordan han skal leve op til de forventninger han møder.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Der er dog én dreng, som Lau kan spejle sig i. Aksel, som lige er flyttet til byen fra København, viser Lau, at der ikke er en rigtig måde at være dreng og mand på. Aksel tør være sig selv og skille sig ud, og snart er Lau nødt til at forholde sig til, om han tør være tro mod sine egne følelser.

Lau (tv) spilles af Jonathan Tage Pedersen. Aksel (th) spilles af Jacob Spang Olsen.
Foto: Philip Peng Rosenthal/Viaplay

Lau spilles af Jonathan Tage Pedersen, som du måske husker fra DR-serien Klassen, hvor han spillede ”Tristan”.

- Det har været et enormt fedt projekt at være med i, og en interessant historie at få lov til at fortælle. Det har klart været en udfordrende rolle at spille, for Lau er som person lidt en enspænder, mens jeg selv er meget åben og imødekommende, så vi er lidt modsætninger, fortæller Jonathan Tage Pedersen i en pressemeddelelse.

"En af drengene" er instrueret af Teys Schucany og skrevet i fællesskab med forfatter Frederik Rye Nielsen.

- Med "En af drengene" ville jeg gerne lave en serie, som, jeg føler, manglede dengang, jeg var teenager. Jeg er selv opvokset i provinsen, og er blevet mobbet gennem hele min skoletid, fordi jeg ikke passede ind i idéen om, hvordan man skulle være, eller hvad man skulle sige og gøre, siger Teys Schucany i en pressemeddelelse.

Teys Schucany håber, at serien kan give andre troen på, at man er god nok, som man er.

Se traileren her:

Philip Peng Rosenthal/Viaplay

Se "En af drengene" på Viaplay den 18. maj.

MestLæste