Pixar Elemental
Film & serier

Mød ’Lake’: Pixars første nonbinære karakter nogensinde

Af Sigrid Glavind 21. juni 2023
Foto: Pixar / Canva
Disney og Pixar har sammen skabt animationsfilmen ’Elementært’, og for første gang nogensinde er der en nonbinær karakter med.

Den 6. juli får filmen ’Elementært’ premiere i Danmark. Men ’Elementært’ er ikke bare én i en lang række af Pixar-film. For første gang kan man nemlig møde en nonbinær karakter.

Filmen foregår i den fiktive by 'Element City', hvor naturens elementer, altså ild, vand, land og luft, lever side om side. I denne by følger vi den livlige pige, Ember, og den skøre fyr, Wade. Wade er ikke sikker på, at verden hænger helt sammen, som de går og tror ...

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Hvad betyder nonbinær?

Når man har en kønsidentitet, som ikke passer ind i en binær kønsforståelse. En nonbinær person er derfor hverken en mand eller en kvinde, pige eller dreng. Det kan betyde, at en person, som er nonbinær, identificerer sig som både en mand og en kvinde, ingen af delene eller noget derimellem.

Den lille blå karakter Lake, Wades yngre søsken, bruger pronominerne de/dem, hvilket giver nonbinære en karakter, de kan relatere til.

Personen, som lægger stemme til Lake, hedder Kai Ava Hauser, og er også nonbinær. De udtrykker sin glæde på Twitter:

– STOR NYHED. Jeg fik lov til at spille Pixars første nonbinære karakter! Mød Lake! Jeg lægger stemmer til Lake i filmen #Elementært, skriver en glad Kai Ava Hauser.

Du kan se traileren til 'Elementært' herunder:

Læs mere om

MestLæste