Emma Stone ved Oscar 2017
Film & serier

Megapinlig Oscar-fail: Forkert film udråbt som vinder

Af Sisse Tvegaard Andersen 27. februar 2017
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
”La La Land” blev udråbt som vinder af ”Bedste Film” ved Oscar-uddelingen i nat. Der var bare et problem: Det var ikke den film, der havde vundet.

I nat fandt den årlige Oscar-uddeling sted i Los Angeles, og det var som sædvanlig et stort show fuldt af smukke kjoler og tårevædede takketaler. Men showet sluttede på en højst uventet og ret pinlig måde. Da den sidste pris, prisen for ”Bedste Film”, skulle uddeles, skete der det, at dem, der skulle præsentere vinderen, læste et forkert navn op!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Læs også: Jennifer Lawrence forærer sin Oscar væk

Fra scenen sagde skuespilleren Faye Dunaway, at vinderen var ”La La Land”. Hele holdet bag ”La La Land” jublede og skyndte sig op på scenen, men midt i takketalerne blev det annonceret, at der var sket en fejl, og at den rigtige vinder var filmen ”Moonlight”. Et øjeblik var der totalt kaos på scenen, før Oscar-statuetten landede i de rigtige hænder.

Tilsyneladende havde prisuddelerne fået en forkert kuvert med ud på scenen, da de skulle annoncere vinderen, og de undskyldte efterfølgende.

Se hele det pinlige optrin her:

”La La Land” vandt dog seks andre Oscars i løbet af aftenen, blandt andet fik Emma Stone prisen som ”Bedste Kvindelige Skuespiller” for sin rolle i musicalen.

Læs også: Vanessa Hudgens stjal en Oscar

To danske film var også nomineret til en Oscar, men ingen af dem vandt.

Kan du huske, dengang Jennifer Lawrence faldt på Oscar-scenen? Læs den historie og andre pinlige historier fra stjernerne i galleriet her:

Stjernernespinligstehistorier

- Mine bukser revnede engang, da jeg skulle lave et fotoshoot, hvor jeg skulle lave hoppende poseringer. Jeg hoppede og følte pludselig en kold vind. Det var kun en lille revne, så jeg var sådan lidt: ’Hvad så nu? Jeg klarer det, ingen ser det alligevel, det er jo bag på. ’Jeg fik taget endnu et billede, og mine jeans revnede nærmest midt over! Der var faktisk to separate bukseben til sidst. De viste mig billedet bagefter, og man kunne se trådene flyve rundt. Det var forfærdeligt, har Zendaya fortalt.
- Jeg havde lige fået mit kørekort, og så skulle vi til middag med min kærestes (nu ekskæreste, red.) familie. Han sagde til dem: ’Lucy er en elendig bilist! Hun rammer alt!’ Jeg forsvarede mig selv og insisterede på, at det ikke var rigtigt. Men samme aften, da jeg skulle hjem, bakkede jeg lige ind i hans tantes helt nye bil. Min kæreste udbrød: ”Se!”, og jeg føler mig stadig ydmyget den dag i dag, har Lucy fortalt.
- Jeg sneg mig ind i en piges hus, da jeg gik i high school. Hendes mor kom ind, mens vi lå i hendes seng, og så gemte jeg mig under lagnerne, men mine fødder stak ud i fodenden. Hun sagde bare: ’Du ved godt, jeg kan se dine fødder, ikke?’, fortæller Jason Derulo om sit pinligste øjeblik.
-Engang da Harry og jeg stod på ski sammen, kom en dreng og en pige hen med et kamera. Vi gik ud fra, at de ville spørge os om et billede, så vi stod der med armene om hinanden helt klar til billedet. De sagde: ’Nej, vi vil bare gerne have, at I tager et billede af os!’ Det var så pinligt, har Louis Tomlinson fortalt.
- Min værelseskammerat havde lige vasket trægulvet i vores hus, men hun havde glemt at fortælle mig det. Jeg er super klodset, så da jeg gik ind i stuen, gled jeg og faldt. Jeg brækkede faktisk mit ben!, har Demi Lovato fortalt om sit pinligste øjeblik.
- Jeg står foran 43.000 mennesker på et stadium! 20 sekunder inden jeg skal kaste, finder jeg ud af, at det er min yndlingsspiller på holdet, der skal gribe. Mine nerver slår ind, og jeg tænker: ’Åh gud, bare kast bolden’. Jeg tager tilløb og prøver at se prof ud, og så kaster jeg bolden direkte ned i jorden. Jeg faldt bare ned på knæ af skam. Jeg har oplevet mange pinlige ting i mit liv, og det her var uden tvivl det pinligste øjeblik i mit liv, fortæller Josh.
- Da jeg var ved at lære, hvordan man står på ski, havde jeg ikke rigtig kontrol over det – slet ikke, når det kom til at bremse! Jeg fik fart på ned ad bjerget og bragede lige ind i en kvinde! Hun flippede ud, men hun gjorde mit styrt lidt blødere, fortæller Bridgit om sit pinligste øjeblik.
- … Jeg fik vist ikke tjekket mine lommer, inden jeg gik ned af den røde løber, men det gør jeg altid fra nu af, fortalte Zac Efron efter at have tabt et kondom på den røde løber foran rigtig mange fotografer. Ups!
- I står kun op, fordi jeg faldt på vej op ad trapperne, og det er virkelig pinligt, men tak, sagde Jennifer Lawrence i sin Oscar-takketale, efter hun faldt på vej op efter sin pris.
- Det eneste, man kan gøre efter sådan noget, det er at grine af sig selv … Grine virkelig meget, fortalte Justin Bieber, efter han løb ind i en svingdør (som selvfølgelig blev optaget på film).
Selenas pinligste øjeblik er fra dengang hun og Justin Bieber var kærester. Lige pludselig var de nemlig på storskærmen til en fodboldkamp, og så skal man kysse. - Jeg troede sådan noget var sjovt, og at det kun skete for søde, ældre par, men så lige pludselig kiggede vi op og så os selv på skærmen. Det var så akavet og så underligt. Jeg mener, man er jo tvunget til at kysse, ikke?
Da Perrie Edwards’ store idol, Katy Perry, gav hende et kompliment, blev hun helt forvirret og fik svaret helt hen i vejret. - Katy Perry roste mit hår ved at sige: ’Jeg elsker dit hår, jeg har faktisk et billede hængende på min computer’. Jeg svarede bare: ’Nu bliver jeg dårlig’. Det var det eneste, jeg sagde. Hvor pinligt er det ikke lige? Jeg håber, jeg får en anden mulighed for at vise, hvor sej jeg egentlig er, fortæller Perrie om sit pinlige øjeblik.
- Da jeg var syv, kildede en pige mig, som jeg virkelig godt kunne lide, og så tissede jeg i bukserne. Hun grinede bare af mig, for hun var ældre end mig, og jeg græd, det var forfærdeligt. Jeg kunne virkelig godt lidt hende, og så ødelagde jeg det hele for mig selv, fortæller Liam Payne.
- Jeg havde sådan et par drengede bikini-shorts på i en vandpark med min familie. Vi havde rutsjet i flere timer, da min svigerinde pludselig spærrede øjnene op og sagde: ’Din underdel er fuldstændig gennemsigtig!’ Der var ingen håndklæder i syne, så jeg farede rundt på resortet som en skør person og prøvede at dække min numse. Det var så akavet, fortæller Jeannette.
-Jeg skulle spraytannes for første gang inden et fotoshoot. Som den begynder, jeg er, troppede jeg op uden underbukser på! Så jeg stod der – fuldstændig nøgen – foran den her dame, der sprayede mig brun, og det føltes som tøris, og en fan der pustede på mig. Der er ingen af de to ting, der er rart dernede. Det var en af de pinligste oplevelser i mit liv, har Tyler fortalt.

Læs mere om