Anna Lin
Film & serier

Kom med Anna Lin i terapi i nyt DR-program: Vil vise at sårbarhed er en styrke

Af Signe Frederikke Pedersen 25. juni 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: David Hedtoft Reynisson/DR
Den populære tv-vært kaster sig ud i sit hidtil nok mest sårbare og personlige projekt.

26-årige Anna Lin er vant til at lade et kamera komme helt tæt på.

Hun har taget DR-seere og -lyttere med på både solorejser og ture med fokus på klima og bæredygtighed. Men nu står hun overfor en helt anden slags opdagelsesrejse, skriver DR i en pressemeddelelse.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Udadtil kan Anna Lins liv nemlig virke absolut succesfuldt – masser af venner, et fedt job som vært og en fyldt kalender.

Men under overfladen kæmper hun med følelser som angst og ensomhed, ligesom rigtig mange andre unge voksne gør det.

Over fem afsnit inviterer Anna Lin seerne med helt ind i terapirummet, når hun starter forløb hos en psykoterapeut.

Ville filme det hele

Alt sammen med ønsket om at forstå sig selv bedre, men forhåbentlig også for at aftabuisere mistrivsel blandt unge mennesker – et emne som hele kanalen P3 sætter fokus på netop i år.

– Da jeg fik muligheden for at lave et program til min egen målgruppe for DR1, vidste jeg, at jeg ikke ville udvikle det alene. Derfor inviterede jeg en masse andre unge ud på DR til workshops, og her blev det tydeligt, at der mangler et program, der tør være i de svære følelser, fortæller DR-vært Anna Lin.

– Jeg valgte at starte i terapi og filme det hele, da jeg gerne vil blive klogere på mine følelser og vise, at sårbarhed er en styrke. Jeg vil inspirere til de svære samtaler, hvor der er plads til mere åbenhed, og det er mit håb, at jeg ved at starte de her samtaler, gør det nemmere at finde fællesskab i følelserne.

Anna_Lin

Over de seneste år har flere undersøgelser vist en foruroligende tendens. En stigende mistrivsel blandt unge.

Sidste år viste en undersøgelse for BUPL, at hver tredje unge kvinde og hver femte unge mand kæmper med et dårligt mentalt helbred.

Årsagerne til mistrivslen skulle findes gennem blandt andet præstationspres, individualisering og psykologisering, lød det.

Hvad Anna Lin finder frem til ved selv at placere sig i den varme stol hos psykoterapeuten, kan du få at se i programserien "Anna Lin har det fint", når den har premiere på DRTV torsdag den 29. juni fra morgenstunden og klokken 21.25 samme dag på DR1.

Denne artikel blev første gang bragt på SE og HØR. Dette er en redigeret version.