Barbie film
Film & serier

Instruktøren bag "Barbie" slår vild rekord som første kvinde – nogensinde

Af Signe Frederikke Pedersen, Anne Wittorff Rusbjerg 8. august 2023
Foto: Warner Brothers
Som den første kvindelige instruktør nogensinde, står Greta Gerwig bag en film, der har omsat for en milliard.

Den 40-årige amerikanske skuespiller og filminstruktør Greta Gerwig har skrevet sig ind i historiebøgerne med filmen om Barbie og hendes møde med den virkelige verden.

Hun er nemlig den første kvinde nogensinde, som har instrueret en film, der har indtjent over en milliard dollars. Det skriver blandt andet CNN og New York Times. Til sammenligning har 28 mandlige instruktører tidligere opnået det samme.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Milepælen blev nået søndag aften – godt to uger efter den fik premiere verden over.

Den lyserøde film har udover milliardbeløbet også indkasseret en lang række gode anmeldelser og rosende ord på sociale medier.

Greta_Gerwig
Filminstruktør Greta Gerwig, der tidligere har nydt succes med film som "Little Women" og "Lady Bird", har skrevet historie.
Foto: Vianney Le Caer/Invision/AP

Anmelder på filmsitet Screenrant, Joseph Deckelmeier, kalder filmen for ”sjov, bombastisk og meget klog”, mens andre smagsdommere bekendtgjorde, at Ryan Gosling burde stikke afsted med en Oscar-statuette for sin portrættering af Ken.

Med det rekordhøje billetsalg slutter Greta Gerwig sig til 28 mandlige filminstruktører, som også har formået at indtjene ticifrede beløb på deres film.

Det er dog ikke den eneste rekord, som "Barbie" har slået søndag.

Barbie_film
Filmen får især ros for sit "noget nær perfekte cast", som også tæller superhunk Ryan Gosling i rollen som den perfekte, men dog underkuede, Ken.
Foto: Maja Smiejkowska/Reuters/Ritzau Scanpix

Greta Gerwig har stået for instruktionen, men er også kvinden bag manuskriptet til "Barbie", som hun har udviklet i selskab med sin mangeårige filmmakker Noah Baumbach.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

MestLæste