Harry Styles, Selena Gomez og mange flere: Her er 39 kendisser, der sagde nej til store filmroller
Film & serier

Harry Styles, Selena Gomez og mange flere: 39 kendisser, der sagde nej til store filmroller

Af Simone Erica Rosenlund 9. april 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Kunne du forestille dig din yndlingsfilm med en anden kendis i hovedrollen? I mange film var skuespillerne faktisk slet ikke førstevalget til at spille med, og det kunne have gjort filmene helt anderledes. Se 39 kendte skuespillere, der afslog kæmpe roller – og som sikkert fortryder nu.

Der findes så mange fantastiske filmklassikere, som vi elsker og genser igen og igen. I de film kunne vi aldrig, i vores vildeste fantasi, forestille os andre have de bærende hovedroller.

Der er hele tiden gang i masser af produktioner i Hollywood - og dermed er der også mange skuespillere, der bliver nødt til at afslå tilbud engang i mellem.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det er også sket i forbindelse med nogle af de allermest kendte film og i nogle tilfælde vores personlige favoritter.

Vi har samlet et galleri med 39 kendte skuespillere, der har takket nej tak til en kæmpe rolle – og som måske fortryder det den dag i dag.

LÆS OGSÅ: Rupert Grint: ”Det fortryder jeg mest ved Harry Potter”

Listen indebærer alt fra Legally Blonde til James Bond og fra La La Land til Titanic.

Se med i galleriet herunder og bliv chokeret – ligesom vi gjorde!

39kendisser,derharsagtnejtilstorefilmroller

Angela Bassett afslog rollen som Leticia Musgrove i Monsters Ball – spillet af Halle BerryAngela afslog hovedrollen og fortalte, at det handlede om karakteren, og at hun ikke ville spille prostitueret på film, da det var en stereotyp omkrig sorte kvinder og seksualitet. Rollen gik i stedet til den smukke Halle Berry, som blev den første sorte kvinde, der vandt en Oscar for bedste skuespillerinde for sin rolle i denne film.
Foto: Mega
Harry Styles afslog rollen som Prins Eric i Den Lille Havfrue – spillet af Jonah Hauer-KingDa Disney offentliggjorde, at de ville lave en liveaction version af Den Lille Havfrue, fik det mange til at gætte på, hvem der mon skulle spille de elskværdige karakterer. Harry Styles blev tilbudt rollen som den charmerende Prins Eric. Selvom sangeren mødtes med instruktøren flere gange, så endte han alligevel med at takke nej. Rollen gik i stedet til Jonah Hauer-King.
Foto: Mega | @jonahhauerking
Hugh Jackman afslog rollen som James Bond i Casino Royale – spillet af Daniel CraigHugh Jackman fik et opkald, da producerne til James Bond-filmene var på udkig efter en ny hovedrolle til at følge efter Pierce Brosnan. Han var ikke interesseret, da han synes, manuskriptet var blevet for unaturligt og skørt - og han fik også at vide, at han ikke ville have nogen indflydelse på filmens handling, men bare skulle skrive under. Det takkede X-Men-stjernen nej til.
Foto: Mega
Jake Gyllenhaal afslog rollen som Rick Flag i filmen Suicide Squad – spillet af Joel KinnamanEfter Tom Hardy forlod sin rolle i Suicide Squad, kom Jake Gyllanhaal op at vende, men han afslog rollen, som senere endte hos Joel Kinnaman. Dette skete kun et år efter, at Jake forlod en rolle i Into the Woods, fordi han havde planlægningsproblemer med filmproduktionen på Nightcrawler.
Foto: Mega
Burt Reynold afslog rollen som James Bond i den allerførst film af samme navn – spillet af David NivenBurt Reynolds var kendt for at afslå roller, han ikke kunne se sig selv i – som fx en af de allerførste James Bond-film og rollen som Han Solo i Star Wars. Burt var overvejet som efterfølgeren efter Sean Connery, men han troede ikke, publikum ville kunne lide en James Bond med en amerikansk dialekt. I 2015 udtrykte han, hvor meget han fortryder den dag i dag.
Foto: Mega
Jennifer Hudson afslog rollen som Precious i filmen af samme navn – spillet af Gabourey SidibeDen Oscar-vindende Jennifer Hudson indrømmede, at hun først var blevet tilbudt rollen som Prescious i filmen af samme navn. Hun takkede dog nej, fordi hun gerne ville have en rolle, der ikke havde noget med sin vægt at gøre. Senere fortalte hun også, at Prescious-karakteren i øvrigt gik ned af stier, hun ikke "behøvede at komme ned af."
Foto: Mega
Jennifer Lawrence afslog rollen som Daisy Domergue i The Hateful Eight – spillet af Jennifer Jason LeighI denne film havde Quentin Tarantino egentlig tiltænkt Jennifer Lawrence i rollen som Daisy Domergue, men Jennifer havde simpelthen alt for travlt med filmen Joy og med at gøre reklame for Hunger Games. I stedet gik rollen til den 28-årige ældre Jennifer Jason Leigh, som fik sin første Oscar for den.
Foto: Mega
John Lithgow afslog rollen som jokeren i Batman – spillet af Jack NicholsonDet er jo den legendariske Jack Nicholson, der spiller jokeren i Tim Burtons Batman-film, men der var faktisk en anden, der var tæt på at få rollen først. Det var nemlig John Lithgow, men han fik overtalt produceren til, at han ikke var den rigtige til rollen – og det var godt, for Jack laver en eminent joker!
Foto: Mega
John Travolta afslog rollen som Forrest Gump i filmen af samme navn – spillet af Tom HanksLivet er som en æske chokolade, for man ved aldrig helt, hvad man får. Sådan var det også for produceren, lige efter John Travolta havde afslået hovedrollen i Forrest Gump, fordi John skulle være med i Pulp Fiction i stedet for. Det endte med, at Tom Hanks trådte til, og det er vi alle meget glade for, for det er svært at forestille sig, at nogen kunne have leveret en bedre Forrest end Tom Hanks.
Foto: Mega
Julia Roberts afslog rollen som Viola i Shakespeare in Love – spillet af Gwyneth PaltrowHovedrollerne i Shakespeare in Love er besat af Gwyneth Paltrow og Joseph Fiennes, men det kunne meget vel have set anderledes ud, da rollerne oprindeligt var tilbudt til Julia Roberts og Daniel Day-Lewis. Først afslog Daniel, og da han gjorde det, afslog Julia også.
Foto: Mega
Julia Roberts afslog rollen som Annie Reed i Sleepless in Seattle – spillet af Meg RyanGodt nok har Julia Roberts lavet en del romantiske komedier, men i 1993 afslog hun hovedrollen i en af de bedste kærlighedsfilm nogensinde. Rollen endte med at gå til Meg Ryan, som også gjorde et formidabelt stykke arbejde.
Foto: Mega
Anne Hathaway afslog rollen som Alison i Knocked Up – spillet af Katherine HeiglHathaway afslog rollen som Alison Scott i Knocked Up, fordi hun - som hun selv fortalte - ikke selv havde oplevet det at blive mor på det tidspunkt og ikke vidste, hvordan hun ville have det på den anden side af en fødsel.
Foto: Mega
Kevin Hart afslog rollen som Alpa Chino i Tropic Thunder – spillet af Brandon T. JacksonHart afslog rollen som rapperen Alpa Chino i filmen Tropic Thunder, fordi han ikke ville spille en homoseksuel karakter. Hart fortalte i et interview i 2015, at karakteren skulle gøre alle mulige ting, som han bare ikke kunne få sig selv til. Han sagde også, at det intet havde at gøre med manglende respekt for homoseksuelle, men at han var for usikker på sig selv og ikke ville kunne dykke 100% ned i rollen.
Foto: Mega
Leonardo Dicaprio afslog rollen som Alan Turing i The Imitation Game – spillet af Benedict CumberbatchVores alle sammens Leo afslog rollen som matematiker i filmen The Imitation Game, som Benedict Cumberbatch senere snuppede og fik en Oscar for – gad vide om Leo fortryder?
Foto: Mega
Leonardo Dicaprio afslog også rollen som Patrick Bateman i American Psycho – spillet af Christian BaleLeonardo var allerede på toppen af sin filmkarriere, da han blev tilbudt hovedrollen i American Psycho. Men den valgte han dog passere forbi. Udover disse har Leo også afslået store roller i filmene Boogie Nights og Steve Jobs.
Foto: Mega
Thomas Jane afslog rollen som Don Draper i Mad Men – spillet af Jon HammVi elsker Jon Hamm i Mad Men, men i 2011 afslørede han, at en anden skuespiller stod til at få rollen – nemlig Thomas Jane. Thomas afslog, og producerne fik at vide, at Thomas ikke ville lave film… indtil han spillede med i Hung.
Foto: Mega
Mark Wahlberg afslog en hovedrolle i Brokeback MountainDa Wahlberg læste manuskriptet, blev han lidt 'creeped out', som han selv beskrev det. Han sagde til produceren, Ang Lee, at han vidste, han var talentfuld, så hvis han ville snakke videre om det, kunne de godt det, men det ville produceren så ikke. Hovedrollerne endte med at blive besat af Jake Gyllenhaal og Heath Ledger, som begge blev Oscar-nomineret for deres arbejde.
Foto: Mega
Matt Damon afslog rollen som Jake Sully i Avatar – spillet af Sam WorthingtonMatt afslog hovedrollen i Avatar på grund af for travle planer med filmen The Bourne Ultimatum. Filmen Avatar blev en af de dyreste film at lave nogensinde, og Matt har senere joket med, at filmen åbenbart blev så dyr, selv om han ikke var med. Matt har også en historie med at afslå store roller som fx The Titular Superhero i filmen Daredevil og Harvey Dent i The Dark Knight.
Foto: Mega
Matthew McConaughey afslog rollen som Ego i Guardians of the Galaxy vol. 2 – spillet af Kurt RussellI et interview med Playboy indrømmede Matthew at have afslået en stor rolle i Guardians of the Galaxy, fordi han valgte en rolle i en Stephen King-film ved navn The Dark Tower i stedet for. Han har ikke indrømmet hvilken rolle, det var, men rygtet siger, at det var en skurkerolle, så mon ikke det var rollen Ego, der endte med at blive spillet af Kurt Russell?
Foto: Mega
Michael B. Jordan afslog rollen som Dr. Dre i Straight Outta Compton – spillet af Corey HawkinsEftersigende ville Dr. Dre have Michael til at portrætterer ham i filmen Straight Outta Compton, men fordi Michael lige havde accepteret en rolle i filmen Fantastic Four, var han altså utilgængelig. Det var i stedet Corey Hawkins, der fik hovedrollen, og filmen endte med at tjene over 1 milliard kroner, hvorimod Fantastic Four ’kun’ tjente omkring 367 millioner.
Foto: Mega
Michelle Pfeiffer afslog rollen som Catherine Tramell i Basic Instinct – spillet af Sharon StoneBasic Instinct er Sharon Stones mest kendte film til dato, men det er takket faktisk alene være det faktum, at Michelle Pfeiffer afslog gyserfilmen først.
Foto: Mega
Rachel McAdams afslog rollen som Andy i The Devil Wears Prada – spillet af Anne HathawayKunne du forestille dig andre end Anne Hathaway i rollen som Andy i The Devil Wears Prada? I virkeligheden var førstevalget til rollen i den ikoniske film Rachel McAdams, som dengang var mest kendt for Mean Girls. Dog afslog hun rollen som Andy, fordi hun ikke var ”passioneret nok omkring filmen.” Rollen gik i stedet til Anne, som har afsløret, at hun faktisk var det niendevalg til rollen.
Foto: Mega
Beyoncé afslog rollen som stemmelægger til Plumette i Beauty and the Beast – "spillet" af Gugu Mbatha-RawProduceren Bill Condon ville gerne have fru Carter med i live-filmatiseringen af Disneys Beauty and the Beast. Han ville have hende til at lægge stemme til Plumette (en livagtig fjerkost…) Queen B takkede dog nej, da det var en for lille rolle.
Foto: Mega
Reese Witherspoon afslog rollen som Sidney Prescott i Scream – spillet af Neve CampbellTidligt i filmens skabelse var det meningen, at Drew Barrymore skulle spille rollen som Sydney i filmen Scream, men hun skiftede mening og ville hellere spille rollen som Casey. Derfor blev Reese Witherspoon tilbudt rollen som Sydney, men hun afslog den, og rollen endte med at gå til Neve Campbell, som også er kendt fra filmen Party of Five.
Foto: Mega
Sandra Bullock afslog rollen som Maggie Fitzgerald i Million Dollar Baby – spillet af Hilary SwankSandra prøvede faktisk at få lavet en film om en professionel kvindelig bokser i årevis, men da muligheden bød sig i Million Dollar Baby, var hun tralvt optaget af at filme Crash, så rollen gik i stedet til Hilary Swank. Hilary vandt endda en Oscar for sin rolle i filmen.
Foto: Mega
Sarah Jessica Parker afslog rollen som Lydia i Beetlejuice – spillet af Winona RyderVi kan ikke lade være med at undre os over, om Sarah Jessica Parker havde fået hovedrollen som Carrie Bradshaw, hvis hun havde taget denne dystre rolle som Lydia i Beetlejuice. Rollen gik til Winona Ryder, som lige siden har lavet en masse sci-fi-film.
Foto: Mega
Sarah Michelle Gellar afslog rollen som Amber i Clueless – spillet af Elisa DonovanEn af producerene fra Clueless elskede Sarah i sæbeopeaen All My Children, og da han viste klip af hende til manuskript-instruktøren Amy Heckerling, tilbød de Sarah rollen som stride Amber i Clueless. Der kom desværre store planlægningsproblemer med serien All My Children, som hun allerede var med i, og hun var derfor nødt til at afslå rollen, der så gik til Elisa Donovan, som virkelig også gjorde et godt job som snobbet rigmandspige.
Foto: Mega
Sean Connery afslog rollen som Gandalf i The Lord of the Rings – spillet af Ian McKellenMåske fortryder Sean den dag i dag, efter at filmene tjente mere end 19 milliarder. I stedet gik rollen til Ian McKellen, som vi slet ikke kan forestille os ikke skulle spille den rolle.
Foto: Mega
Selena Gomez afslog rollen som Mitchie Torres i Camp Rock – spillet af Demi LovatoOprindeligt var det Selena Gomez, der var førstevalg til rollen som Mitchie i Camp Rock, men hun var ikke klar til at udforske den del af sit talent endnu, idet hun hellere ville fokusere på sit skuespil end sang (der har hun så ændret fokuspunkt siden).
Foto: Mega
Willow Smith afslog rollen som Annie i filmen af samme navn – spillet af Quvenzhané WallisWillow afslog faktisk hovedrollen i sin far Will Smiths remake af filmen Annie. Will havde nemlig originalt tænkt, at hans egen datter skulle spille hovedrollen, men Willow havde desværre nok at se til med sin Whip My Hair-tour, og selv om hendes far prøvede at lokke med, at hun ville være i New York med alle sine venner og kunne synge og danse en masse, så svarede Willow bare: ”far, jeg har en bedre idé, hvad med at jeg bare lever som en 12-årig!”
Foto: Mega
Will Smith afslog rollen som Neo i The Matrix – spillet af Keanu ReevesWill afslog rollen som Neo, da han ikke kunne se filmens univers for sig. Efterfølgende har han fortalt, at han er glad for at Keanu Reeves fik rollen, da han gjorde det meget bedre, end hvad Will ville have gjort. Senere afslog han også hovedrollen i Django Unchained, som blev spillet af Jamie Foxx. Will fortalte, at han ikke synes, at den film skulle have været en hævnhistorie, men derimod en kærlighedshistorie.
Foto: Mega
Zendaya afslog rollen som Aaliyah i filmen Aaliyah: The Princess of R&B – spillet af Alexandra ShippZendaya var oprindeligt castet som hovedrollen i filmen Aaliyah: The Princess of R&B, men trak sig fra rollen fordi der var komplikationer med musikrettighederne, og fordi hendes forsøg på at få fat i Aaliyahs familie desværre var forgæves. Rollen endte med at gå til Alexandra Shipp.
Foto: Mega
Charlie Hunnam afslog rollen som Christian Grey i Fifty Shades of Grey – spillet af Jamie DornanCharlie måtte takke nej til rollen som selveste Christian Grey i de kendte Fifty Shades of Grey-film. Det var desværre fordi, han havde for meget at se til med showet Sons of Anarchy og filmen Crimson Peak, og han kunne ikke få planlægningen til at gå op. Produceren og Charlie havde en 20 minutter lang, følelsesmæssig telefonsamtale, da han ringede og viderebragte den dårlige nyhed. Charlie fortæller, at han havde nogle personlige problemer i sit liv på det tidspunkt.
Foto: Mega
Christina Applegate afslog rollen som Elle Woods i Legally Blonde – spillet af Reese WitherspoonChristina Applegate modtog manuskriptet til filmen Legally Blonde, lige efter hun havde færdiggjort filmen Married… with Children. Hun afslog rollen, fordi hun var bange for, at det ville blive to alt for ens roller lige efter hinanden, men hun har senere kommenteret, at det var et dumt move af hende, og at hun fortryder.
Foto: Mega
Emily Blunt afslog rollen som Black Widow i Iron Man 2 – spillet af Scarlett JohanssonDet var meget tæt på, at Emily Blunt skulle have været med i Marvel-universet, da hun egentlig fik rollen som Black Widow i Iron Man 2. Desværre måtte hun trække sig, fordi hun havde for travlt med optagelserne på filmen Gulliver’s Travels. Hun har senere fortalt, at produktionsselskaberne på de to film ikke kunne blive enige om planlægningen, og at det skabte konflikter, hvilket var en skam.
Foto: Mega
Emma Roberts afslog rollen som Brit i Spring Breakers – spillet af Ashley BensonDet var egentlig meningen, at Emma Roberts skulle have spillet en af hovedrollerne i Spring Breakers - sammen med bl.a. Selena Gomez og Vanessa Hudgens. Hun endte dog med at trække sig fra filmen, og produceren kaldte det for ’kreative forskelle’ og fortalte, at han lavede en bestemt type film, og at det ikke er for alle. Ashley Benson endte med at overtage rollen.
Foto: Mega
Emma Stone afslog en ukendt rolle i filmen GhostbustersDa det blev offentliggjort, at Paul Feig ville instruere en 2016-versionen af Ghostbusters kun med kvinder, gik der hurtigt spekulationer om, hvem der skulle spille de kvindelige hovedroller. Den originale Ghostbuster-stjerne Bill Murray håbede på at se Emma Stone som en af dem, og det synes instruktør Paul Feig var en god idé. Senere afslørede Emma, at hun takkede nej til rollen på trods af, at hun synes, det var et sjovt manuskript. Hun fortalte, at en sjov film som denne var en stor ting, men at det ikke føltes som det rigtige tidspunkt for hende, og at hun var et lidt andet sted i sin karriere. Hovedrollerne endte med at blive besat af Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Leslie Jones og Kate McKinnon i stedet for.
Foto: Mega
Emma Watson afslog rollen som Mia i La La Land – spillet af Emma StoneOprindeligt var det en anden Emma, der skulle have haft hovedrollen i La La Land og spille overfor Ryan Gosling. Nemlig Emma Watson. Hun måtte dog afslå rollen, fordi hun havde ride-, danse- og sangtræning til Beauty and the Beast, og det hele foregik i London, så hun kunne simpelthen ikke få det til at hænge sammen. Og sikke et held, for tænk hvis Stone ikke skulle have spillet overfor Gosling i den kendte og supersøde La La Land!
Foto: Mega
Gwyneth Paltrow afslog rollen som Rose Dewitt Bukater i Titanic – spillet af Kate WinsletGwyneth forsøgte i en radioudsendelse i 2015 at undgå diskussionen om, hvorfor hun takkede nej til rollen som Rose i Titanic. Hun tilføjede, at hendes mor ville dræbe hende for at snakke om at afslå roller, fordi det ikke var ’ladylike’. Dette er en af de roller, der slet ikke ville have været det samme uden Kate og Leonardos fantastiske kemi i filmen.
Foto: Mega

MestLæste