Jenna Ortega
Film & serier

Har du også lagt mærke til den vilde detalje i Netflix-hittet Wednesday?

Af Mariah Leitisstein 12. januar 2023
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Netflix
Seriens instruktør har taget en særlig kreativ beslutning, der nok ikke har været helt nem at gennemføre.

Det unge stjerneskud Jenna Ortega har i den grad taget seriefans med storm efter novemberpremieren på den længe ventede Tim Burton-serie "Wednesday".

Og der er masser af gode grunde til, hvorfor Ortega har vundet streamingpublikummets hjerter, men én detalje har især haft en betydning.

I rollen som Wednesday Addams har den unge skuespiller i tæt samarbejde med seriens instruktør, Tim Burton, taget en særlig kreativ beslutning, der nok ikke har været helt nem at gennemføre.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

– Hun blinker ikke, lyder det fra Ortega, der allerede inden seriens premiere bekræftede den særlige gimmick i "The Today Show".

Jenna Ortega
Jenna Ortega laver sin Kubrick-stirren.
Foto: Netflix

– Tim Burton kan godt lide det, når jeg tilter min hage nedad og ser gennem mine øjenbryn, sådan lidt som en Kubrick-stirren, og så slapper jeg af i alle musklerne i mit ansigt.

Det såkaldte Kubrick stare er kendt fra adskillige Stanley Kubrick-film såsom "A Clockwork Orange" og "The Shining", hvor karaktererne stirrer intenst ind i kameraet.

I samme omgang har streaminggiganten delt et klip, hvor man tydeligt kan se, hvordan Ortega er i stand til at vinde enhver stirrekonkurrence.

"Wednesday" havde premiere 23. november, og der gik ikke længe, før serien blev et megahit verden over.

Ifølge Variety er "Wednesday" nemlig en af de mest populære engelsksprogede Netflix-serier nogensinde. Serien er kun overgået af "Stranger Things".

"Wednesday" er instrueret af stjerneinstruktøren Tim Burton og har blandt andre "Game of Thrones"-stjernen Gwendoline Christie, Hunter Doohan, Thora Birch, Percy Hynes White, Joy Sunday, Emma Myers, Riki Lindhome, Jamie McShane og Georgie Farmer på rollelisten.

"Wednesday" kan streames på Netflix.

Artiklen blev første gang bragt på Se og Hør. Dette er en redigeret version.

MestLæste