Diary of a Future President
'Diary of a Future President'

Gina Rodriguez: "Dette glæder jeg mig til i sæson 2"

Af Julie Sofie Hauritz 8. september 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den populære serie 'Diary of a Future President' er tilbage med en ny sæson. I den forbindelse har Vi Unge mødt Gina Rodriguez, der ikke kun er seriens producer, men også spiller den "fremtidige Elena" i serien.

Sæson 2 af 'Diary of a Future President' er netop landet på Disney+. Vi Unge har i den forbindelse mødt producer og skuespiller Gina Rodriguez fra serien til en snak om den nye sæson, og hvorfor hun synes, at 'Diary of a Future President' indeholder en vigtig fortælling.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Serien tager udgangspunkt i den cubansk-amerikanske teenager, Elena (spillet af Tess Romero), der har en stor drøm om at blive USA’s næste præsident en dag.

Elenas historie bliver i den første sæson fortalt ved hjælp af uddrag fra hendes dagbog. Igennem uddragene følger vi de op- og nedture, som Elena oplever igennem folkeskolen, og som leder hende til rent faktisk også at blive præsident en dag (jeps, det bliver vi allerede spoilet for i starten af sæsonen, at hun gør – Elena ved det bare ikke selv endnu).

Igennem den første sæson bliver vi sporadisk introduceret til den fremtidige (og voksne udgave) af Elena (spillet af Gina Rodriguez). Fremtidige Elena spiller i sæsonen Elenas samvittighed og motivator, der guider hende gennem folkeskolen og mod Det Hvide Hus i USA.

Fremtidige Elena er kommet for at blive
I sæson 2 spiller fremtidige Elena en endnu større rolle. Her dukker hun nemlig endnu mere op i den unge Elenas sind, end hun gjorde i den første sæson. I den nye sæson hjælper og minder fremtidige Elena hele tiden den unge Elena om, hvem hun er, og er der for hende, når tingene bliver hårde for hende.

Gina Rodriguez har særligt glædet sig til at bringe fremtidige Elena endnu mere på banen i den nye sæson:

- Jeg har virkelig glædet mig til, at fremtidige Elena skulle spille en endnu større rolle – ikke fordi jeg selv spiller hendes karakter i serien, men fordi det er med til at skabe en god dynamik, som gør det muligt for den unge Elena hele tiden at tænke højt og finde ud af de ting, hun kæmper med, på en mere bevidst måde. Ved hjælp af fremtidige Elena gør det desuden også muligt for os bag serien nemmere at kunne dele de tanker, som unge Elena går med.

Diary of a Future President

En vigtig fortælling
’Diary of a Future President’ indeholder en vigtig fortælling af mange årsager. Én af dem er, at den hylder diversitet.

Serien følger nemlig den fiktive cubansk-amerikanske familie, der er spillet af en masse latinske skuespillere. Nogle af skuespillerne er for eksempel Gina Rodriguez selv, som er puertoricansk, og Selenis Leyva, som er cubansk-amerikansk. Gina Rodriguez mener, at det er vigtigt, som vi hele tiden bliver præsenteret for verdens forskellige kulturer:

- Serien følger en sand portrættering af en cubansk-amerikansk familie – men det er kun én portrættering ud af mange, forskellige familier, som er derude, og som er klar til at blive vist frem til verden. Så vi bliver nødt til at have flere serier, som denne, så vi kan hylde den diversitet, vi har rundt om i verden.

Udover at hylde diversitet har serien også en vigtig fortælling, fordi den opfordrer folk – og særligt unge - til at følge deres drømme.

Elena drømmer i serien om at blive præsident i USA en dag og med støtte fra både venner og familie (og særligt troen på sig selv), får hun senere i livet lov til at udleve den drøm. Serien viser derfor, hvor vigtigt det er at omgive sig med mennesker, der altid vil hjælpe og støtte en, samt at tro på sig selv, uanset hvor svært det kan være.

Gina Rodriguez fortæller, at det særligt har været vigtigt for hende bringe håb til skærmen – og det er også derfor, det har været vigtigt for hende at fortælle historien om Elena:

- Fortællingen i ’Diary of a Future President’ er en sand historie, der stammer fra en sød, klog, uafhængig, sej og cubansk-amerikansk, ung kvinde, der drømte stort, og derfor var så universel, at den var nødt til at blive fortalt. For det er virkelig vigtigt, man følger sine drømme, uanset hvor i verden man kommer fra.

Diary of a Future President
Foto: Disney+

Hvis du ikke allerede har set traileren til sæson 2 af 'Diary of a Future President', kan du se den lige her:

MestLæste