Film & serier

Fans i chok: I så kort tid er Draco Malfoy med i "Harry Potter"-filmene

Af Anna Birch Jakobsen 13. oktober 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Uanset om du er stor fan af "Harry Potter" eller ej, så husker du med garanti Harry Potters arrogante, irriterende og blonde rival, Draco Malfoy. Han er ikke en, man lige glemmer... Derfor kommer det som et chok, hvor lidt skærmtid han i virkeligheden har i de otte film tilsammen.

Det er snart 20 år siden, at den første film om det magiske troldmandsunivers på Hogwarts tog vores muggler-verden med storm.

Den dag i dag er vi stadig lige så fascinerede af det magiske univers - men selvom vi har set filmene om og om igen, og man skulle tro, at vi efterhånden var Harry Potter-eksperter, så kan favoritfilmene stadig overraske.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Det kan diskuteres, om Draco Malfoy er en af filmens hovedpersoner, men han er uden tvivl en fremtrædende karakter, som alle, der har set Harry Potter, kender.

Derfor kommer det som et chok, at Harry Potters evige rival, der følger ham i alle hans skoleår og mobber ham, hver gang han får chancen, i alt kun er med i 31 minutter fordelt over de otte film!

Læs også: Test: Hvem fra Harry Potter er du?

Ja, du læste rigtigt... Draco Malfoy bliver kun vist på skærmen i 31 minutter (og 30 sekunder - men hvem tæller) af de i alt 19 timer og 40 minutter, som de otte film tager tilsammen.

Den film, hvor Draco har mest skærmtid er den sjette film, "Harry Potter og Halvblodsprinsen", hvor han vises i otte minutter samlet. I den femte film, "Harry Potter og Fønixordenen", ses Draco kun i et enkelt minut og 15 sekunder.

Da statistikkerne fra IMDb gik viralt på Twitter, gik det op for mange fans, hvor lidt de i virkeligheden har set til Draco Malfoy.

En chokerende nyhed, som blandt andet fik en fan til at udbryde: "Tom Felton har måtte farve sit hår i 10 år og endte med kun at få 30 minutter på skærmen."

Læs også: OMG! Nu kan du tage online timer på Hogwarts!

Til sammenligning har Harry Potter selvfølgelig mest skærmtid med lige under 9 timer, mens Ron og Hermonie vises omkring 3,5 time. Filmenes ultimative skurk 'You-Know-Who' har derimod heller ikke så meget tid på skærmen med kun 37 minutter.

Men taget i betragtning, at han er en meget mystisk og utilgængelig karakter, mens Draco er en konstant plage i Harrys dagligdag, så er statistikkerne ret overraskende.

MestLæste