Film & serier

Derfor skal du se ’All the Bright Places’, der sætter fokus på mentalt helbred

Af Simone Erica Rosenlund 12. marts 2020
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Netflix’ nyeste film, All the Bright Places, handler om kærlighed, venskab og mentalt helbred. I filmen ser vi både negative og positive konsekvenser af at have det dårligt mentalt, og hvad man kan gøre for at få det bedre.

I den nye Netflix-film, All the Bright Places, ser vi Elle Fanning i rollen som Violet Markey og Justice Smith i rollen som Theodore Finch.

De to er klassekammerater i filmen, og da Theodore stopper Violet fra at gøre skade på sig selv (hun er i sorg over at have mistet sin søster i en bilulykke begge søstre var ude for), danner Violet og Theodore bånd.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Senere forelsker de sig også i hinanden, lærer mange nye sider af sig selv - og lærer at se livet på en anden måde i løbet af deres forelskelse.

Violet lærer mere om Theodores familiehistorie og finder ud af, at han selv kæmper med psykiske problemer og har store humørsvingninger.

Theodore har det faktisk så svært, at det ender i en dybt tragisk hændelse, men på det tidspunkt har Violet lært at se verden fra en ny vinkel og finder måder at kommer videre på takket være Theodore.

I filmen bliver der vist hvordan mentalt helbred kan tage både en negativ og en positiv drejning.

Vi ser en fyr, som i udgangspunktet er stærk og har gode venner, men som begynder at kæmpe meget med sine indre dæmoner og til sidst giver op. Vi ser også en pige, der er indelukket og i sorg, men som lærer at åbne op, blive stærkere og at elske livet på godt og ondt.

Læs også: Selena Gomez om kys med anden kendis: ”Det var en af de værste dage i mit liv”

Selv om der sker nogle sørgelige og alvorlige ting i filmen, er det en smuk måde at sætte fokus på mentalt helbred og konsekvenserne ved det.

Skuespillerne Elle og Justice har sagt, at de er mere end klar til at åbne op omkring mentalt helbred og tale om det på en sund og informerende måde.

De mener begge to, at den her historie er så vigtig at få fortalt og talt om. Film viser nemlig, at der altid er to veje, det kan gå, og at man kan komme ud på den anden side stærkere.

MestLæste