Serier
Film & serier

Derfor ser vi så mange serier

Af Louise Haack 2. december 2016
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Er det, fordi de er sjove og spændende? Eller er der i virkeligheden en anden årsag til, at vi ser serier? Få svaret her!

“Pretty Little Liars”, “Teen Wolf”, “The 100”, “Gossip Girl”, “SKAM”, “The Vampire Diaries”, “Shadowhunters” og “Venner”.

Hvis du er ligesom os, så har du også set nærmest alle de ovenstående serier – og mange flere!

Læs også: 50 serier, du SKAL kende

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Men hvorfor ser man egentlig serier? Hvis du selv skulle svare, ville du måske sige, at det er, fordi de er ”spændende”, ”interessante” og ”gode som tidsfordriv”.

Men en helt ny undersøgelse, som YouGov har lavet for Viaplay, viser, at der faktisk også er en anden grund til, at vi ser så mange serier.

Læs også: Er du afhængig af tv-serier?

Hver tredje person i undersøgelsen svarer nemlig, at de ser nogle serier, så de kan tale med deres venner om dem, når de ses. Der skal man nemlig kunne tale med om for eksempel det nyeste afsnit af ”SKAM” eller de sjoveste anekdoter fra ”Venner”.

Snakker du også med dine venner om de serie, du ser?

Der findes altså også virkelig mange gode bogserier! De her 10 skal du læse:

10bogserierduskallæse

Serien handler om pigen Ever, der kan se folks auraer og bliver stemplet som freak – lige indtil hun møder den smukke og eksotiske Damen, som kan dæmpe larmen i hendes sind. Der er seks bøger i serien, så der er nok at gå i gang med!
Denne spændende bogserie består af fem bøger om dæmoner og de skyggejægere, som bekæmper dem. Den første bog er blevet filmatiseret, og filmen har premiere i Danmark den 22. august 2013. Den sjette bog i serien kommer i 2014.
Serien handler om Serpina, Klintekongens datter, og den er en nordisk fantasy, som foregår i Danmark omkring klinterne ved Møn og Stevns. Rigtig god, hvis du er til myter og historie!
Der er tre bøger i serien ”Halo”. Tre engle bliver sendt ned til Jorden – krigeren Gabriel, healeren Ivy og den yngste og mest menneskelige Bethany. De skjuler sig som mennesker, men så sker der noget, Bethany ikke havde forventet – hun bliver forelsket!
Kylies forældre skal skilles, hendes kæreste har slået op, og vågner skrigende fra fæle mareridt. Hun bliver sendt til Shadow Falls – en sommerlejr for unge med adfærdsvanskeligheder. Men det er ikke nogen almindelig sommerlejr … Serien er mørk fantasy fyldt med overnaturlige væsner.
“Shiver” er en trilogy om pigen Grace, som har et nært forhold til en ulv i skoven, og drengen Sam. Hele vinteren er Sam en ulv, men i de varme sommermåneder er han en guløjet dreng. Da de to mødes, går det op for Grace, at Sam er ulven!
”Delirium”-trilogien foregår i en grum fremtid, hvor kærlighed bliver set som en sygdom. Man følger pigen Lena, som bliver forelsket, inden hun skal have ”kuren” mod kærlighed.
Du har måske allerede set filmen. Men de fire bøger kan altså virkelig også anbefales!
Serien er en klassisk dansk bogserie om teenagepigen Liv. Det er længe siden, den blev skrevet, så den er lidt old school, men den er supergod! De andre bøger i serien hedder ”Befri dit liv” og ”Liv og Alexander”, og alle handler om veninder, kærlighed og forældreproblemer.
”Dødsspillet” bedre kendt som ”The Hunger Games” er en science fiction-serie, som handler om 16-årige Kattua Everdeen, der bliver udtaget til det årlige dødsspil, hvor hun skal kæmpe for sit liv. Den første bog i serien har allerede haft stor succes som film, og snart får to’eren også filmpremiere. Vi glæder os!

Læs mere om