bridgerton_har_du_ogsaa_spottet_disse_filmfejl
Film & serier

"Bridgerton": Har du også spottet disse filmfejl?

Af Josephine Sjelhøj 2. februar 2021
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Den populære Netflix-serie "Bridgerton" bliver ofte kaldt for ”1800-tallets Gossip Girl,” og den er blandt andet elsket for at være et historisk drama med et nutidigt touch. Men er den mon for moderne? Fans har opdaget flere historiske fejl i hitserien – og nu kan vi ikke lade være med at spotte dem!

Kan du huske Starbucks-koppen, der sneg sig ind i et afsnit af "Game of Thrones," den falske Monica i "Friends," eller måske den lille mus der fejlagtigt gæstede "The Crown"? Så har du måske også lagt mærke til disse sjove, men historiske, fejl i den populære Netflix-serie "Bridgerton."

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

"Bridgerton" er netop blevet kåret som den mest sete originale Netflix-serie nogensinde, og måske er det også efter at have bingewatchet hele sæson 1, at opmærksomme fans har spottet de næsten usynlige fejl, som virker malplaceret i det periodiske drama.

Flere fans har nemlig opdaget, at man både kan spotte en Primark-reklame i vinduesruderne og parkeringslinjer på de gamle 1800-tals gader, selvom linjerne ikke blev opfundet før 1940’erne.

LÆS OGSÅ: "Bridgerton": Alt, vi ved om sæson 2

Hvis man er ekstra opmærksom, kan man også få et glimt af kloakdæksler, parkeringsskilte og stenfrie vindruer, som heller ikke kunne findes i frugtskålene i 1800-tallet.

En Twitter-bruger skriver: ”Jeg ser "Bridgerton," mens jeg leger 'spot kloakdækslet fra det 20. århundrede.'"

Se flere af de sjove fejl i nedenstående tweets.

På trods af de sjove historiske brølere, har flere fans pointeret, at det ikke er meningen, at "Bridgerton" skal være realistisk. Især hvis man tænker på, at både Ariana Grandes ”thank u, next” og Billie Eilish’ ”bad guy” er en del af baggrundsmusikken.

De små fejl har da heller ikke ødelagt seriens popularitet. Sæson 2 af "Bridgerton" er allerede blevet bekræftet efter den store efterspørgsel fra fans, som ikke kan få nok af serien.

Mens vi venter på sæson 2 af "Bridgerton" skal vi helt sikkert gense sæson 1 af hitserien for at se, om vi kan spotte nogle af de historiske fejl.

Psst... Ved du, hvordan "Bridgerton"-stjernerne ser ud, når de ikke er klædt i deres fine kostumer? Se, om du kan genkende skuespillerne i galleriet herunder.

Sådanser”Bridgerton”-skuespillerneudivirkeligheden

58-årige Adjoa Andoh er en rutineret teaterskuespiller og spiller den rapkæftede Lady Danbury i "Bridgerton".
Foto: MEGA, Liam Daniel/Netflix
Ruth Gemmell, 54, har en over 20 år lang tv-karriere og spiller blandt andet med i den britiske serieklassiker "Eastenders".
Foto: Ken Mckay/Shutterstock/Ritzau Scanpix, Nick Briggs/Netflix
Ben Miller, 54, portrætterer den spilleglade Lord Featherington. Han har også haft roller i "Johnny English" og "Paddington 2".
Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix, Liam Daniel/Netflix
I rollen som den egenrådige Eloise Bridgerton ser vi den 31-årige Claudia Jessie, der har en række tv-roller bag sig. Blandt andet i "Doctor Who" og "Vanity Fair".
Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix, Liam Daniel/Netflix
49-årige Golda Rosheuvel spiller den bestemte dronning Victoria. Skuespilleren spiller primært teater, og i 2018 spillede hun endda en kvindelig udgave af Othello i Shakespeares tragedie af samme navn.
Foto: Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix, Liam Daniel/Netflix
Den ældste Bridgerton-bror, Anthony, spilles af 32-årige Jonathan Bailey. Udover at være skuespiller er han en prisvindende musical-stjerne.
Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix, Liam Daniel/Netflix
Luke Newton, 23, spiller den tredje Bridgerton-bror, Colin.
Foto: Can Nguyen/Shutterstock/Ritzau Scanpix, LiamDaniel/Netflix
Den 34-årige irer Nicola Coughlan spiller den yngste Featherington-datter, Penelope. De, der har set hele første sæson vil vide, at hun spiller en central rolle i serien.
Foto: MEGA, Liam Daniel/Netflix
"The diamond of the season", Daphne Bridgerton spilles af 25-årige Phoebe Dynevor.
Foto: MEGA, Liam Daniel/Netflix
Som den farvestrålende og en smule hysteriske Portia Featherington ser vi Polly Walker, 54.
Foto: Shutterstock/Ritzau Scanpix, Nick Briggs/Netflix
I rollen som den mystiske og sexede Simon Basset, der er hertug af Hastings, ser vi 31-årige Regé-Jean Page. Han fik sin debut i "Harry Potter"-universet, hvilket du kan læse mere om her.
Foto: MEGA, Liam Daniel/Netflix

MestLæste