Film & serier

Blachman: "Dette råd, jeg fik af min far, vil jeg give videre til unge i dag"

Af Ema Seferovic 7. januar 2022
Bemærk at denne artikel er mere end et år gammel.
Foto: Lasse Lagoni/TV 2
I år er det 15. gang, "X Factor" ruller over skærmen i de danske stuer, og denne gang er det Thomas Blachman, Martin Jensen og Kwamie Liv, der tager beslutningerne ved dommerbordet. Vi har spurgt Thomas Blachman, hvad der har været det største øjeblik for ham, hvem der er hans største konkurrent, og hvad hans bedste råd er til Vi Unges læsere.

Hvem er din største dommer-konkurrent?

– Det er mig selv. Hvis jeg tager en forkert beslutning, er det slut.

Du har været med i en del sæsoner nu. Hvad har været det største øjeblik for dig?

– Jeg gør mig ikke afhængig af “de største øjeblikke”. Jeg synes, det ville gå ud over alle de små fine øjeblikke, der er med til at skabe de største.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Martin nævner, at du er som en onkel for ham. Hvad er Martin for dig?

– “Onkel” er egentlig meget rammende. Han synes, jeg er sjov, og jeg elsker folk, der synes, jeg er sjov. Han har været ved at omkomme ved samtlige møder, fordi han får noget galt i halsen, hver gang jeg siger noget, fordi han griner så meget. Han lever klart livet på kanten i mit selskab.

Har du et godt råd til Vi Unges læsere?

– Min far sagde noget til mig, som er det bedste, nogen no­gensinde har sagt til mig: “Alting skal nok gå alligevel.” Vi har alle sammen noget, vi ikke er så gode til, men måske betyder det i virkeligheden, at når en dør lukkes, åbnes der en anden.

Kære unge, I må ikke være så hårde ved jer selv og hele tiden sammenligne jer med andre på de sociale medier.

- Man skal gå ud ad døren for at blive et menneske. Man leger, at man er noget, indtil man bliver noget, og en eller anden dag bliver man det, man leger, man er. Man skal ikke skamme sig over det – man skal bare fyre den af. Del dine tanker med dine venner, og find en måde at bevæge dine tanker på. Uan­set hvad skal det nok gå alt sammen, siger Blachman og fortsætter:

– Kære unge, I må ikke være så hårde ved jer selv og hele tiden sammenligne jer med andre på de sociale medier. Hver gang du gør dig en selvstændig tanke, er du vokset en lille smule, og det skal du være stolt af. Du skal ikke prøve at være ligesom alle andre, for det kan vi ikke være.

Skal du se den nye sæson af "X Factor"?

MestLæste